• Dveri Inđija: Besplatno školovanje za svu decu

  Opštinski odbor pokreta Dveri u svom saopštenju navodi da je u javnosti sve više prisutna tema preskupih školskih udžbenika.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dveri Inđija: Besplatno školovanje za svu decu

  Svedoci smo da su knjige preskupe za ono što bi trebalo da bude „besplatno“ školovanje. – kaže se u saopštenju Dveri Inđija.

  Zbog ogromnih troškova, roditelji su primorani da uzimaju pozajmice ili podižu kredite, kažu u opštinskom odboru Dveri.

  Roditelji koji imaju dvoje školske dece moraće da izdvoji oko 40.000 dinara za udžbenike. Na tu cifru, moraju da dodaju trošak pratećeg pribora, kao i trošak za sveske koje su obavezne. O trošku jesenje garderobe, u tom periodu kad se polazi u školu, nećemo  ni da govorimo.Roditelji se bore da se omogući korišćenje besplatnih udžbenika ili da se bar biraju izdavači koji su priznati od strane Ministarstva prosvete, ali sa nižom cenom udžbenika. – navode Dveri i dodaju da su u najgoroj finansijskoj situaciji samohrani roditelji.

  Niko se ne pita kako će jedan samohrani roditelj, koji prima minimalnu zaradu, izaći na kraj sa troškovima. I da nije samohrani roditelj, zamislite da je 40.000 dinara nečija cela plata.Pritom, sve veće je nezadovoljstvo među roditeljima, jer neka deca dobijaju besplatne udžbenike. Zar nisu sva deca u ovoj našoj Srbiji ravnopravna? Zar sva deca ne zaslužuju iste uslove školovanja? Novac iz budžeta treba da bude izdvojen za svu decu i njihovo školovanje, jer oni su budućnost ove zemlje. – zaključuje se u saopštenju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika