• Džoni Roten hoće na Evroviziju

  Pevač čuvene britanske pank grupe „Seks pistols“ Džoni Roten u trci je da predstavlja Irsku na Pesmi Evrovozije u maju, prenela je irska televizija RTE. Sadašnji Rotenov bend „Pablik imidž Limitid“ (Public Image Ltd) je među šest kandidata koji će se boriti da predstavljaju Irsku na Evroviziji ove godine u Liverpulu. Grupa, formirana posle raspada […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Džoni Roten hoće na Evroviziju

  Pevač čuvene britanske pank grupe „Seks pistols“ Džoni Roten u trci je da predstavlja Irsku na Pesmi Evrovozije u maju, prenela je irska televizija RTE.

  Sadašnji Rotenov bend „Pablik imidž Limitid“ (Public Image Ltd) je među šest kandidata koji će se boriti da predstavljaju Irsku na Evroviziji ove godine u Liverpulu.

  Grupa, formirana posle raspada „Seks pistolsa“ 1978. godine, nastupiće u februaru zajedno sa drugim kandidatima. Tada će biti određen pobednik.

  Roten, čije je pravo ime Džon Lajdon, rođen je u Londonu ali je poreklom Irac.

   Njegov bend je najavio da će izvoditi pesmu koju je Roten napisao svojoj supruzi Nori, koja ima Alchajmerovu bolest.

   Roten, rođen 1956. godine, postao je kontroverzna ličnost zbog stavova protiv muzičkog establišmenta, religije i hrišćanstva, klasnog sistema i britanske monarhije.

  „Seks pistols“ je 70-ih godina šokirao uglađenu Englesku provokativnim rečima i agresivnom muzikom.

   Evrovizija će ove godine biti u Liverpulu. Prošle godine na takmičenju je pobedila Ukrajina, ali su organizatori odlučili da naredno takmičenje umesto u zemlji pobednika bude u Velikoj Britaniji zbog rata u Ukrajini.

   Finale takmičenja će biti 13. maja.

  Naslovna: Youtube screeenshot

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Muzika

  Novogodišnji bazar u Beški

  I ovog vikenda u Beški, u parku Danice Jovanović moći ćete da uživate u dobroj muzici i ukusnoj […]