• Džoni Štulić pokrenuo svoju radio stanicu?

  Branimir Džoni Štulić, alfa i omega Azre, jedne od najvećih rok grupa Jugoslavije, i jedan od najkontroverznijih umetnika Balkana, pokrenuo je svoju radio stanicu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Džoni Štulić pokrenuo svoju radio stanicu?
  Foto: Zoran Trbović

  Štulić, koji od raspada Jugoslavije živi u Holandiji, odlučio je da stanicu nazove Radio Propileja, a u opisu piše da je “Radio Propileja – hram muzike jednog vremena”.

  Radio Propileju je moguće slušati na platformi Zeno.fm, na ovoj adresi.

  Radio, naravno, uglavnom (a verovatno i sve vreme) emituje muziku – Džonija Štulića.

  Propileji su, inače, tremovi ispred ulaza u hram u staroj Grčkoj, i glavni ulazi na starogrčke akropolje. Čuveni su propileji na glavnom ulazu atinskog Akropolja, prolaz sagrađen od belog mermera.

  Da podsetimo, Štulić je već 1984. godine otišao u Holandiju, gde je napravio trostruki album “It Ain’t Like in the Movies at All”. On je tamo i upoznao suprugu Jozefinu Frudmajer. Na četiri godine se vratio u Jugoslaviju (1987-1991.), a posle početka ratova zauvek se preselio u Holandiju, gde se bavi muzikom, prevođenjem starih tekstova i pisanjem, piše Telegraf.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Pre 33 godine počeo raspad Jugoslavije

  Raspad Jugoslavije formalno je započeo 25. juna 1991. kada su skupštine Slovenije i Hrvatske (tada Narodna skupština, danas Državni Zbor Slovenije, i Sabor Hrvatske) proglasile otcepljenje od […]