• Ekološki ustanak: Povucite nakaradne zakone ili će Srbija stati

  Ekološki ustanak uputio je danas predsedniku države otvoreno pismo u kojem je pozvao da se do petka, 3. decembra povuku „nakaradni i neustavni zakoni o referendumu i eksproprijaciji“, ili će, kako je navedeno, u subotu Srbija stati. Ekološki ustanak je pozvao Aleksandra Vučića da učini sve da Srbija ne sklizne u još veću krizu i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ekološki ustanak: Povucite nakaradne zakone ili će Srbija stati

  Ekološki ustanak uputio je danas predsedniku države otvoreno pismo u kojem je pozvao da se do petka, 3. decembra povuku „nakaradni i neustavni zakoni o referendumu i eksproprijaciji“, ili će, kako je navedeno, u subotu Srbija stati.

  Ekološki ustanak je pozvao Aleksandra Vučića da učini sve da Srbija ne sklizne u još veću krizu i sukobe, pa stoga očekuje neke odgovore kao predsednika svih građana.

  Da li znate da je Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi objavljen u službenom glasniku RS br. 111/21 od 25.11.2021. godine ? Isti ne može biti objavljen ako prethodno nije potpisan od strane predsednika RS. Da li ste svesni da ste u emisiji TV pink ‘Hit – twit’ izjavili da bi ‘imali primedbe da ste videli Zakon o referendumu’? Time ste zapravo saopštili gradjanima da niste pročitali zakon a potpisali ste ga –  navedeno je u otvorenom pismu.

  Iz Ekološkog ustanka su postavili Vučiću i pitanje da li je svestan da će „njegovi neodgovorni i autokratski postupci biti predmet krivičnog gonjenja?“

  – Da li ste svesni da vam po usvajanju ovih zakona (od kojih ste, da Vas podsetimo, jedan već usvojili) predstoje ne samo blokade puteva, već opšta pobuna gradjana snažno motivisanih višegodišnjim trpljenjem nepravde prouzrokovane vašom autokratskom i bahatom vlašću? –  navedeno je u pismu.

  Zapitali su i da li je svestan da će zajedno sa svojimi saradnicima odgovarati za izazivanje i organizovanje sukoba upotrebom parapolicijskih formacija sačinjenih od kriminalca i batinaša.

  Da li ste svesni da je upravo Vama u velikom interesu da se u Republici Srbiji uspostavi vladavina prava, kako biste, kada budete odgovarali pred sudom za Vaše postupke, imali pravo na adekvatnu pravnu zaštitu. – upitao je Ekološki ustanak.

  Naslovna : Autonomija

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]