Exit prvi festival koji je omogućio plaćanje bitkoinom

Categories ZABAVAPosted on

S rastom blokčejna, digitalnih valuta i nezamenljivih tokena (NFT-a), EXIT je prepoznao da festivali treba da se prilagode i prihvate nove tehnologije, kako bi zadovoljili potrebe svoje publike, a sve u cilju rasta i razvitka.

„Potencijal blokčejna, digitalne razmene i valuta je uzbudljiv i želeli smo da budemo sigurni da smo festivalski predvodnici u tom sektoru, da koristimo nove tehnologije, i da smo u stanju da ostanemo u toku sa našom tehnološki pismenom publikom i razvitkom tehnologije“, kaže direktor i osnivač EXIT festivala Dušan Kovačević.

Ova inovacija u poslovanju učiniće još posebnijom proslavu 20. godišnjice EXIT festivala, koju će od 8. do 11. jula na Petrovaradonskoj tvrđavi svojim nastupima obeležiti velika svetska imena kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Asaf Avidan, Eric Prydz u b2b setu sa Four Tetom, Boris Brejcha, Solomun, Sabaton i mnogi drugi.

Imajući u vidu da plaćanje Bitkoinima nije regulisano zakonima Republike Srbije, neće biti moguće plaćanje na šankovima i drugim prodajnim mestima unutar festivala, već isključivo on line kupovina VIP ulaznica preko Exitovog međunarodnog partnera Netpositive-a.

Samo plaćanje funkcioniše tako što kupci plaćaju Bitkoinom, a Exitov međunarodni partner Netpositive, koji realizuje ovu mogućnost, isplaćuje festivalu dalje u klasičnim valutama, prema zakonima Republike Srbije. Bitkoin je najpoznatija svetska kriptovaluta, koja je na dosad neviđen način izazvala poznate norme finansija i upravljanja.

Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala održaće se od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svetskih i regionalnih imena, kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Asaf Avidan, Sabaton, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Artbat, Hot Since 82, Sheck Wes, Meduza, Solomun, Paul van Dyk, Honey Dijon, Amira Medunjanin, Buč Kesidi, i mnogi drugi.

Svi detalji u vezi s ulaskom na festival biće na vreme objavljeni na zvaničnom sajtu Exita, u skladu s budućim epidemiološkim merama Vlade Republike Srbije.

IZVOR: EXIT.org

Podeli na društvenim mrežama:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *