Fake News Tragač : U Čortanovcima se ne gradi džamija

Categories Inđija, NAJVAŽNIJE, NOVOPosted on

Na drušptvenim medijima Facebook i Twitter pojavila se objava koja bez ikakvih dokaza najavljuje da će 3. septembra početi gradnja džamije u Čortanovcima. U objavi se navodi da je u pitanju „Vučićev tajni dogovor sa Arapima i Evropskom unijom“, po modelu „Njemu novac, nama islamski migranti i teroristi“.

Međutim, ovu ‘upozoravajuću objavu’ opovrgle su za Fakenews tragač obe islamske zajednice u Vojvodini, kao i Opština Inđija i mesna zajednica Čortanovci, objavio je Fake News Tragač.

– Ja tu informaciju nemam i ne znam odakle taj podatak, jer koliko znam u Čortanovcima nema muslimana – rekao je muftija vojvođanski Muhamed Ziljkić iz Muftijstva vojvođanskog Islamske zajednice Srbije.

– Nema logike da se džamija gradi tamo gde nema muslimana – dodao je on.

I iz druge islamske zajednice u Vojvodini, iz Muftijstva novosadskog Islamske zajednice u Srbiji, takođe potvrđuju da nemaju informaciju o izgradnji, navodeći iste razloge.

Kako su nam potvrdili iz mesne zajednice Čortanovci, u ovom mestu se ne gradi ni džamija ni tržni centar, a i Opština Inđija demantovala je ovu vest za Tragač.  

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *