• Fake News Tragač : U Čortanovcima se ne gradi džamija

  Na drušptvenim medijima Facebook i Twitter pojavila se objava koja bez ikakvih dokaza najavljuje da će 3. septembra početi gradnja džamije u Čortanovcima. U objavi se navodi da je u pitanju „Vučićev tajni dogovor sa Arapima i Evropskom unijom“, po modelu „Njemu novac, nama islamski migranti i teroristi“. Međutim, ovu ‘upozoravajuću objavu’ opovrgle su za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Fake News Tragač : U Čortanovcima se ne gradi džamija

  Na drušptvenim medijima Facebook i Twitter pojavila se objava koja bez ikakvih dokaza najavljuje da će 3. septembra početi gradnja džamije u Čortanovcima. U objavi se navodi da je u pitanju „Vučićev tajni dogovor sa Arapima i Evropskom unijom“, po modelu „Njemu novac, nama islamski migranti i teroristi“.

  Međutim, ovu ‘upozoravajuću objavu’ opovrgle su za Fakenews tragač obe islamske zajednice u Vojvodini, kao i Opština Inđija i mesna zajednica Čortanovci, objavio je Fake News Tragač.

  – Ja tu informaciju nemam i ne znam odakle taj podatak, jer koliko znam u Čortanovcima nema muslimana – rekao je muftija vojvođanski Muhamed Ziljkić iz Muftijstva vojvođanskog Islamske zajednice Srbije.

  – Nema logike da se džamija gradi tamo gde nema muslimana – dodao je on.

  I iz druge islamske zajednice u Vojvodini, iz Muftijstva novosadskog Islamske zajednice u Srbiji, takođe potvrđuju da nemaju informaciju o izgradnji, navodeći iste razloge.

  Kako su nam potvrdili iz mesne zajednice Čortanovci, u ovom mestu se ne gradi ni džamija ni tržni centar, a i Opština Inđija demantovala je ovu vest za Tragač.  

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija