• Film Alekse Balaševića dobio 15 miliona od Novog Sada, firmu osnovao u toku konkursa

  Igrani film „Megdan“ u produkciji firme Alekse Balaševića, sina legendarnog novosadskog kantautora, dobio je od Grada Novog Sada 15 miliona dinara preko konkursa za sufinansiranje filmske umetnosti. Drugim konkursom Gradske uprave za kulturu za sufinansiranje projekata u oblasti filmske umetnosti u 2022. godini raspodeljeno je 21,3 miliona dinara. Podršku je dobilo sedam ostvarenja. Većinu sredstava, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Film Alekse Balaševića dobio 15 miliona od Novog Sada, firmu osnovao u toku konkursa

  Igrani film „Megdan“ u produkciji firme Alekse Balaševića, sina legendarnog novosadskog kantautora, dobio je od Grada Novog Sada 15 miliona dinara preko konkursa za sufinansiranje filmske umetnosti.

  Drugim konkursom Gradske uprave za kulturu za sufinansiranje projekata u oblasti filmske umetnosti u 2022. godini raspodeljeno je 21,3 miliona dinara. Podršku je dobilo sedam ostvarenja.

  Većinu sredstava, 15 miliona dinara, dobilo je „Društvo producenata 22. april“ u vlasništvu Alekse Balaševića, koji je prethodnih godina organizovao borilački događaj „Megdan“, piše portal 021.rs. Ova Balaševićeva firma osnovana je nakon raspisivanja konkursa.

  Kako je ranije rekao producent, radnja filma će pratiti nekoliko ljudi, dok će glavna uloga govoriti o „momku koji radi ‘na vratima’ i koji sa vrata ugostiteljskog objekta u maloj Srbiji želi da ode pred velika svetla Las Vegasa“.

  Portal 021.rs je zatražio zapisnik sa sednice komisije koja je odlučivala o projektima, iz kojeg se vidi da je predlog projekta za film „Megdan“ dobio najvišu ocenu.

  Film o savremenom Novom Sadu i aktuelnim dešavanjima, koji realizuje autorski tim porodice Balašević. Porodica Balašević je svojim talentima već dala značajan doprinos identitetu, kulturi i promociji Novog Sada. Film ima potencijal da ostvari veliku vidljivost jer je distribucija planirana na Netfliks platformi, koja je za savremenu filmsku produkciju možda značajnija od bioskopske distribucije. – navela je komisija u obrazloženju odluke da najveću podršku daju ovom ostvarenju.

  Kako se može videti u dokumentaciji, ukupna vrednost projekta „Megdan“ je 149,2 miliona dinara, a od Novog Sada je zatraženo 25 miliona. Ipak, komisija se odlučila da projekat podrži sa 15 miliona, što ga i dalje čini ostvarenjem koje je na „filmskim“ konkursima organizovanim u ovoj godini dobilo najviše sredstava.

  Zanimljivo je da je gradski konkurs raspisan krajem oktobra, dok je rok za podnošenje prijava bio 28. novembar. Uvidom u javno dostupne podatke vidi se da je Balaševićeva firma osnovana u toku trajanja konkursa, 17. novembra.

  O filmu „Megdan“ već se uveliko priča, a kako je ranije Aleksa Balašević pričao za VIP TV, radnja prati nekoliko ljudi sa svojim različitim megdanima. Rečeno je i da će jedna od uloga u filmu biti inspirisana pesmom Đorđa Balaševića „Čovek sa mesecom u očima“.

  NASLOVNA: Pixabay

  Izvor: 021.ts

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]