• Film „Dina“ u bioskopu KC-a

  Na bioskopskom repertoaru Kulturnog centra Inđija, u ponedeljak 15. novembra je naučno – fantastični film “Dina”. “Dina” Frenka Herberta važi za jedno od neprikosnovenih remek-dela naučnofantastičnog žanra. Film je režirao oskarovac Denis Villeneuve, autor filmova Arrival i Blade Runner 2049. Planiran je i nastavak filma koji će upotpuniti priču o Herbertovom romanu, kao i spinoff […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Film „Dina“ u bioskopu KC-a

  Na bioskopskom repertoaru Kulturnog centra Inđija, u ponedeljak 15. novembra je naučno – fantastični film “Dina”.

  “Dina” Frenka Herberta važi za jedno od neprikosnovenih remek-dela naučnofantastičnog žanra.

  Film je režirao oskarovac Denis Villeneuve, autor filmova Arrival i Blade Runner 2049. Planiran je i nastavak filma koji će upotpuniti priču o Herbertovom romanu, kao i spinoff TV serija “Dune: The Sisterhood”. Serija je usredsređena na živote Bene Gesserit, misteriozne organizacije žena.

  Dune | Official Main Trailer

  Radnja filma

  Glavna uloga poverena je Timotiju Šalameu kao Polu Atrejdesu, čija plemićka porodica prihvata namesništvo nad planetom Arakis. Arakis je pustinjska planeta koja je jedini izvor najznačajnije supstance u univerzumu – začina melanž, droge koja daje nadljudske sposobnosti.

  Prirodno, porodica Atrejdes zbog toga postaje neprijatelj rivalskih plemićkih porodica, kao i domorodačkog stanovništva Arakisa.

  Projekcija filma u Kulturnom centru Inđija zakazana je za 18 sati.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura