• Film o Merilin Monro samo na Netfliksu: Bez bioskopskih projekcija

  Ikona Holivuda Merilin Monro, koja je umrla pre 60 godina, zvezda je ovogodišnjeg 79. Međunarodnog festivala u Veneciji (Mostra) sa filmom „Blonde“ (Plavuša), o njenoj sudbini i psihološkom stanju koje je pratilo tokom godina filmskog glamura. Film reditelja Endrua Dominika je snimljen prema romanu spisateljice Džojs Kerola Outsa i takmiči se za glavnu nagradu – […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Film o Merilin Monro samo na Netfliksu: Bez bioskopskih projekcija

  Ikona Holivuda Merilin Monro, koja je umrla pre 60 godina, zvezda je ovogodišnjeg 79. Međunarodnog festivala u Veneciji (Mostra) sa filmom „Blonde“ (Plavuša), o njenoj sudbini i psihološkom stanju koje je pratilo tokom godina filmskog glamura.

  Film reditelja Endrua Dominika je snimljen prema romanu spisateljice Džojs Kerola Outsa i takmiči se za glavnu nagradu – Zlatni lav. Glavnu ulogu igra Ana de Armas, poznata kao jedna od bivših devojaka Džejms Bonda, prenosi N1.

  Film “Blonde” u produkciji Neftliksa biće dostupan na toj platformi od 28. septembra i neće biti prikazan u bioskopima.

  „Blonde“ predstavlja ulaženje u život Norme Džin Mortenson, kako se zvala Merilin Monro, koja je umrla u 37. godini. Postala je ikona popularne kulture, a njena sudbina je inspirala mnoge stvaraoce, kao što je slikar Endi Vorhol.

  Novi film će baciti svetlo na patrijarhalni sistem Holivuda i verovatno neće razjasniti misteriju koja nastavlja da okružuje njenu smrt, ocenili su filmski kritičari.

  Njena smrt bila je predmet raznih spekulacija i teorija zavere. Postoje priče da je ubijena zbog ljubavne afere s tadašnjim američkim predsednikom Džonom Kenedijem, da se iz nehata otrovala lekovima ili da je sebi smišljeno oduzela život.

  Film je snimljen prema romanu koji prikazuje košmarni put Merilin Monro, koju su zlostavljali muškarci i filmska industrija i koja je ceo život tražila nemoguću ljubav. Njen život predstavlja žestoku sliku zemlje pedesetih i šezdesetih godina.

  Reditelj je rekao da su u ostvarenju prikazane arhivske fotografije Merilin Monro i da je cilj njegovog filma da uroni u psihološko stanje velike glumice.

  Film je u SAD zabranjen za mlađe od 17 godina, što je reditelj ocenio kao „monumentalnu glupost“.

  „Blonde“ predstavlja „kritiku američkih svetih krava“, rekao je Dominik i dodao da film ne bi mogao da ugleda svetlost dana da nije bilo pokreta osuđivanja seksualnih napada u filmskoj industriji, jer se niko ranije interesovao za takve stvari.

  Merilin Monro (1926-1962) bila je američka filmska glumica, pevačica i model.

  Njeni najpoznatiji filmovi su „Sedam godina vernosti“, „Kako se udati za milionera“, „Princ i igračica“ i „Majmunska posla“. Vrhuncem u njenoj karijeri se smatra film „Neki to vole vruće“, za koji je dobila Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu.

  Prema Američkom filmskom institutu, Merilin Monro je jedna od deset najvećih glumica svih vremena i smatra se jednim od najvećih seks simbola 20. veka.

  Naslovna fotografija: Danny Blkspr
  Radovan Nikolić (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/ugasen-stulicev-youtube-fanovi-odgovorili-bez-ijedne-reci/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI