• Gak 6 godina najavljuje rešavanje statusa ZOO vrta „Koki“

  Aktuelni predsednik opštine Inđija Vladimir Gak već drugi put ove godine ponavlja obećanje iz 2016. da se „uskoro očekuje rešavanje statusa inđijskog zoo vrta“. Kako je ranije pisao naš portal, ova ideja preuzeta je od nekadašnjih predsednika opštine Inđija Gorana Ješića a zatim i Petra Filipovića, koji su ovakav vid organizacije najavljivali pre 16 godina […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak 6 godina najavljuje rešavanje statusa ZOO vrta „Koki“

  Aktuelni predsednik opštine Inđija Vladimir Gak već drugi put ove godine ponavlja obećanje iz 2016. da se „uskoro očekuje rešavanje statusa inđijskog zoo vrta“.

  Kako je ranije pisao naš portal, ova ideja preuzeta je od nekadašnjih predsednika opštine Inđija Gorana Ješića a zatim i Petra Filipovića, koji su ovakav vid organizacije najavljivali pre 16 godina

  ZOO vrt „Koki“ čeka na rešavanje statusa od 2006. godine kada je prvi put obećano vlasniku Slavku Popoviću da će upravo on rukovoditi novom ustanovom te da će „Koki“ u narednom periodu biti finansiran iz budžeta opštine. Do tog „narednog perioda“  i pored svih obećanja tadašegnje predsednika opštne Gorana predstavika lokalne vlasti još nije došlo.  Najnovije obećanje predsednika opštine Vladimira Gaka je da je proces osnivanja nove ustanove pri kraju.  

  Pre izrade budžeta za 2023. godinu lokalna samouprava će podneti zahtevVladi Srbije kako bi privatni ZOO vrt „Koki“ postao javna ustanova koja bi bila u nadležnosti lokalne samouprave, kazao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

  Uveren sam da ćemo sa vlasnikom zoo vrta, Slavkom Popoviće,  imati još bolju saradnju u budućnosti nego što je to ona danas. – izjavio je Gak.

  Sličnu izjavu Gak je imao i u avgustu ove godine kada je najavio da će opština Inđija ući u partnerstvo sa vlasnikom zoo vrta, Slavkom Popovićem, ali ni nakon šest meseci nije se daleko odmaklo od obećanja.

  Kako je ranije pisala IN Medija, aktuelni predsednik opštine je još 2016. govorio na isti način o rešavanju statusa inđiskog zoološkog vrta kada je ponovio reči Gorana Ješića iz 2006. godine.

  Ukoliko dobijemo saglasnost da formiramo ustanovu ja sam to sa Slavkom Popovićem razgovarao, naša ideja jeste da Slavko tu ostane kao upravnik.- rekao je u avgustu 2016. godine Vladimir Gak.

  M.B. (IN Medija)

  Više o ZOO vrtu:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/plagirana-ideja-stara-16-godina-o-preuzimanju-nadleznosti-nad-zoo-vrtom-koki/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika