Gak aktualizovao priču o Akva parku u Inđiji

Sredinom 2015. najavljivana je gradnja Akva parka u Inđiji čiji je investitor trebalo da bude kompanija BlackOak Developments. Tada je rečeno i da će u Inđiji biti izgrađen akva park po uzoru na one u Dubaiju, a projekat je procenjen na 40 mil EUR. Osam godina kasnije, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak ponovio je priču […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Gak aktualizovao priču o Akva parku u Inđiji

Sredinom 2015. najavljivana je gradnja Akva parka u Inđiji čiji je investitor trebalo da bude kompanija BlackOak Developments. Tada je rečeno i da će u Inđiji biti izgrađen akva park po uzoru na one u Dubaiju, a projekat je procenjen na 40 mil EUR. Osam godina kasnije, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak ponovio je priču o izgradnji akva parka a kao investitora je najavio „čoveka koji ima više hotela i akva parkova u regionu„.

Kao što smo naveli, davne 2015. godine, kada je na čelu Opštine Inđija bio Petar Filipović,  najavljena je izgradnja akva parka u Inđiji. Otvoreni deo parka je trebalo da se prostire na 100.000 m2, a zatvoreni na 10.000 m2, kako bi posetioci mogli da uživaju u kompleksu i tokom zimskih meseci.

Terme Čatež

2006. godine u Inđiji je bila aktuelna priča o izgradnji modernog banjskog.kompleksa.

Od novembra 2004.god vodili su se razgovori o gradnji nove banje, u koju bi se uložilo oko 45 mil EUR. Planirano je da se osnuje i zajedničko preduzeće „Terme Inđija“ gde bi srpska strana imala 10% učešća.

Dogovor slovenačke banje (i investitora) “Terme Olimija” i opštine Inđija postignut je krajem maja, kada je direktor slovenačke firme Zdravko Počivalšek saopštio da će vrednost investicije biti 25 miliona evra i da će se ta suma uložiti u izgradnju centra na 5.000 kvadratnih metara, otvorenih i zatvorenih bazena i novog hotela sa 400 ležajeva, welnes i kongresnim centrom. Kao rok izgradnje je navedeno dve i po godine, a plan je bio da se 2007. godine završi termalni deo budućeg banjskog kompleksa.. Kao što je poznato, do realizacije projekta nikada nije došlo.

U međuvremenu, tačnije 2016. u Inđiji je došlo do promene vlasti te se o projektu više nije, bar ne u medijima, govorilo.

Međutim, priču o akvaparku je nedavno aktuelizovao predsednik opštine Inđija Vladimir Gak gostujući na lokalnoj televiziji iz Šida.

Inđija leži na geotermalnoj vodi, to znamo. imamo ozbiljne razgovore i verujem da ćemo u tome uspeti da Inđija dobije jedan zaista prelep akvapark. – rekao je gostujući u programu Sremske telezije.

Tom prilikom Gak je objasnio da se radi o čoveku koji, kako je rekao, ima nekoliko termalnih hotela i akvaparkova u čitavom regionu. Vladimir Gak je naveo  da su pregovori sa potencijalnim investitorom još uvek u toku ali pri kraju.  

M.Blečić  (IN Medija)

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu

U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt, saopštila je lokalna samouprava.

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Krčedinci opet bez vode i objašnjenja

Mesna zajednica Krčedin je na svom Fejsbuk nalogu obavestila meštane o prekidu vodosnabdevanja u periodu od 7 do 17 sati ali nakon isteka predviđenog vremena niko se nije oglasio o razlozima i eventualnim terminima kada će voda doći.

Čortanovci: Meštani priželjkuju zbor građana, Savet Mesne zajednice ćuti

Čortanovčani se ne obaziru na komentar predsednika opštine Inđija da nije realno očekivati povratak železničke stanice tom selu kao i da peticija nije pokrenuta od strane meštana nego od pojedinaca koji su „protiv svega“. Zanemarivši izjave prvog čoveka Inđije pokrenuli su anketu u kojoj se meštani izjašnjavaju o održavanju zbora građana.