• Gak aktualizovao priču o Akva parku u Inđiji

  Sredinom 2015. najavljivana je gradnja Akva parka u Inđiji čiji je investitor trebalo da bude kompanija BlackOak Developments. Tada je rečeno i da će u Inđiji biti izgrađen akva park po uzoru na one u Dubaiju, a projekat je procenjen na 40 mil EUR. Osam godina kasnije, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak ponovio je priču […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak aktualizovao priču o Akva parku u Inđiji

  Sredinom 2015. najavljivana je gradnja Akva parka u Inđiji čiji je investitor trebalo da bude kompanija BlackOak Developments. Tada je rečeno i da će u Inđiji biti izgrađen akva park po uzoru na one u Dubaiju, a projekat je procenjen na 40 mil EUR. Osam godina kasnije, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak ponovio je priču o izgradnji akva parka a kao investitora je najavio „čoveka koji ima više hotela i akva parkova u regionu„.

  Kao što smo naveli, davne 2015. godine, kada je na čelu Opštine Inđija bio Petar Filipović,  najavljena je izgradnja akva parka u Inđiji. Otvoreni deo parka je trebalo da se prostire na 100.000 m2, a zatvoreni na 10.000 m2, kako bi posetioci mogli da uživaju u kompleksu i tokom zimskih meseci.

  Terme Čatež

  2006. godine u Inđiji je bila aktuelna priča o izgradnji modernog banjskog.kompleksa.

  Od novembra 2004.god vodili su se razgovori o gradnji nove banje, u koju bi se uložilo oko 45 mil EUR. Planirano je da se osnuje i zajedničko preduzeće „Terme Inđija“ gde bi srpska strana imala 10% učešća.

  Dogovor slovenačke banje (i investitora) “Terme Olimija” i opštine Inđija postignut je krajem maja, kada je direktor slovenačke firme Zdravko Počivalšek saopštio da će vrednost investicije biti 25 miliona evra i da će se ta suma uložiti u izgradnju centra na 5.000 kvadratnih metara, otvorenih i zatvorenih bazena i novog hotela sa 400 ležajeva, welnes i kongresnim centrom. Kao rok izgradnje je navedeno dve i po godine, a plan je bio da se 2007. godine završi termalni deo budućeg banjskog kompleksa.. Kao što je poznato, do realizacije projekta nikada nije došlo.

  U međuvremenu, tačnije 2016. u Inđiji je došlo do promene vlasti te se o projektu više nije, bar ne u medijima, govorilo.

  Međutim, priču o akvaparku je nedavno aktuelizovao predsednik opštine Inđija Vladimir Gak gostujući na lokalnoj televiziji iz Šida.

  Inđija leži na geotermalnoj vodi, to znamo. imamo ozbiljne razgovore i verujem da ćemo u tome uspeti da Inđija dobije jedan zaista prelep akvapark. – rekao je gostujući u programu Sremske telezije.

  Tom prilikom Gak je objasnio da se radi o čoveku koji, kako je rekao, ima nekoliko termalnih hotela i akvaparkova u čitavom regionu. Vladimir Gak je naveo  da su pregovori sa potencijalnim investitorom još uvek u toku ali pri kraju.  

  M.Blečić  (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika