• Gak: Bivša vlast je dva, tri puta otvarala fabriku vode koja i danas radi u polurežimu

  Prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak kaže da je Srbija obezbedila dovoljnu količinu struje ali da “nikada ne znamo šta se može dogoditi” te su z tog razloga nabavljeni agregati od čega je jedan povezan na fabriku vode. Aktuelni predsednik opštine Inđija,je rekao da će i u slučaju nestajanja električne energije vodosnabdevanje biti redovno. On […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Bivša vlast je dva, tri puta otvarala fabriku vode koja i danas radi u polurežimu

  Prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak kaže da je Srbija obezbedila dovoljnu količinu struje ali da “nikada ne znamo šta se može dogoditi” te su z tog razloga nabavljeni agregati od čega je jedan povezan na fabriku vode. Aktuelni predsednik opštine Inđija,je rekao da će i u slučaju nestajanja električne energije vodosnabdevanje biti redovno. On je novinarima saopštio da fabrika vode, koja je otvorena 2008. godine, nije ispunjavala uslove da radi u punom kapacitetu ali je, kako je rekao, sadašnja vlast obezbedila dovoljnu količinu vode te je vodosnabdevanje u opštini Inđija danas redovno.

  Ono što je najvažnije, to je  da mi brinemo o građanima kao i uvek i da predviđamo potencijalne probleme i trudimo se da ih predupredimo. – kazao je Gak.

  Govoreći o samoj fabrici vode, predsednik opštine je rekao da ona funkcioniše u “polurežimu” koji je zatečen od dolaska Srpske napredne stranke na vlast. Kako je rekao, tehnologija je zastarela i nije je bilo moguće zameniti.

  Fabrika vode funkcioniše tako kako funkcioniše, sa nekim polurežimom rada koji daje nekakav efekat. Tehnologija je od pre nekoliko decenija, koju je nemoguće bilo završiti i staviti u funkciju. To smo pokušavali još 2016. godine. Apsolutno nije postojala firma koja se bavi više tom vrstom tehnologije ali je stavljena u funkciju toliko koliko je bilo moguće dakle, da prečišćava i obezbeđuje jednu količinu vode. – izjavio je Gak.

  Otvaranje fabrike vode, 2008. godina

  Kako je naveo, bivša vlast je više puta otvarala fabriku vode iako “nije ispunjen elementarni uslov” da fabrika radi.

  Naravno, da se ne vraćam na one događaje gde su naši prethodnici dva ili tri puta otvarali zvanično fabriku vode a da pritom nije ispunjen elementarni uslov da fabrika vode ima odgovarajuću količinu vode. Čak i da je sve odrađeno kako treba, neophodno je bilo 155 litara u sekundi. Te 2016. godine smo imali nekih 95 litara u sekundi koje smo zatekli kao funkcionalne u opštini Inđija. Dakle, ni teorijski nije mogla fabrika vode da se stavi u funkciju ali navikli smo na ta lažna otvaranja, svečana i tako dalje. Pa šta da radimo, idemo dalje. Sada imamo 180 litara u sekundi ali sad su neki drugi problem na dnevno redu. Ono što je najvažnije, to je  da mi brinemo o građanima kao i uvek i da predviđamo potencijalne probleme i trudimo se da ih predupredimo. – kazao je Gak i dodao da je obezbeđen agregat kako bi u slučaju nestanka električne energije voosnabdevanje bilo redovno.

  Fabrika vode je otvorena u Inđiji polovinom decembra 2008. godine a to postrojenje svečano pustili u rad tadašnji potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, šef delegacije Evropske komisije Žozep Ljoveras i tadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić.

  Postrojenje za pripremu vode za piće vredno je oko 7,6 miliona evra, od čega je 2,4 miliona investirala Evropska unija , dok je ostatak obezbeđen iz budžeta opštine Inđija  680.000 evra, Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine 2,7 miliona evra i iz NIP-a 1,4 miliona evra.

  M.Blečić (IN Medija)

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/jos-jednom-pomeren-rok-za-izgradnju-bunara-u-krcedinu/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika