• Gak: Budućim stanarima kod “Krznare” će biti omogućen prilaz iz Beogradske ulice

  Na prostoru nekadašnje “Krznare” planirana je izgradnja novih stambenih zgrada što bi dodatno opteretilo šetalište ukoliko bi jedini prilaz bio iz Ulice Vojvode Stepe. Da se to ne bi desilo, kaže prvi čovek opštine Inđija, budućim stanarima će biti omogućen prilaz iz pravca Beogradske ulice.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Budućim stanarima kod “Krznare” će biti omogućen prilaz iz Beogradske ulice
  Foto: IN Medija

  Privredno društvo „Outlet“ doo pozvalo je u avgustu prošle godine vodeće kompanije iz građevinarstva i razvoja da iznesu svoje ponude za kupovinu ili izgradnju stambeno – poslovnih objekata  na zemljištu koje se nalazi u centru Inđije tačnije na prostoru gde je bila nekadašnja „Krznara“. 

  U pozivu Outlet doo, objavljenom na portalu javnih nabavki,  se navodi da je Outlet doo vlasnik oko 8000 kvadratnih metara i izgrađenih objekata koje je koristila nekadašnja „Krznara“ koju je u postupku privatizacije kupio Outlet doo a nalaze se na zemljištu površine 16.470 metara kvadratnih, sa eksluzivnim pravom korišćenja zemljišta  

  Dalje se u pozivu navodi da prema ponuđenoj lokaciji postoje dva pristupa i to iz pravca Beogradske ulice i Ulice Vojvode Stepe.

  „Već smo imali takav problem“, Vladimir Gak

  Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak je, na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta, rekao da će budućim stanarima na tom prostoru biti omogućen prilaz iz pravca Beogradske ulice.

  Znate i sami da imamo veliki problem prilaza sa šetališta na lokacije gde se sada zidaju zgrade za kolektivno stanovanje, uređujemo pre svega deo “Krznare”. Ovde je ključna stvar da ucrtavamo javnu saobraćajnicu odnosno put kroz tu parcelu kako ne bi došli u situaciju, a to nam se već dogodilo, gde ne možete da odbijete izdavanje građevinske dozvole i svih potrebnih uslova kada neko krene na šetalištu da zida. – obrazložio je odluku predsednik opštine na sednici Skupštine opštine Inđija.

  Podsetimo, prema nekadašnjem Planu detaljne regulacije, na parceli gde je izgrađena “pametna zgrada” odmah pored prostorija JKP Komunalac,  nije bilo jasno definisano na koji način će budući stanari, vlasnici vozila, dolaziti do svojih parking mesta.

  Jedini način bio je prolazak kroz šetalište što bi samo povećalo broj vozila koja svakodnevno ometaju pešake, uglavnom roditelje sa decom.

  Nakon toga, u oktobru 2022. godine izmenom Plana detaljne regulacije, vlasnicima stanova i lokala je omogućen prilaz iz Beogradske ulice umesto preko inđijskog šetališta.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  200 miliona dinara bez PDV-a za novi vrtić

  Inđija se priprema za gradnju novog vrtića "Neven", zbog čega je raspisan javni poziv za izradu projektno-tehničke dokumentacije, izvođenje radova na rušenju postojećeg i izgradnji novog […]