Gak: Inspekcija kontroliše farmu svinja ali nema baš nekog efekta

Neprijatni mirisi koji dolaze iz pravce farme svinja „Knez agrara“ bili su još jednom tema redovnog sastanka analize funkcionisanja Sistema 48, koji se svakog petka održava u zgradi opštine. Nakon sastanka, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak izjavio je da inspekcija redovno izlazi na teren ali da još uvek ta akcija nema efekta. –Čuli ste izveštaj […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Gak: Inspekcija kontroliše farmu svinja ali nema baš nekog efekta

Neprijatni mirisi koji dolaze iz pravce farme svinja „Knez agrara“ bili su još jednom tema redovnog sastanka analize funkcionisanja Sistema 48, koji se svakog petka održava u zgradi opštine.

Nakon sastanka, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak izjavio je da inspekcija redovno izlazi na teren ali da još uvek ta akcija nema efekta.

Čuli ste izveštaj od načelnika Odeljenja za inspekcijske poslove koje kaže da je i lično bio u kontroli i da su preduzeti neke mere ali, da imamo nekog efekta nema. – kazao je Gak i ponovio da će inspektori i u narednom periodu kontrolisati pomenutu farmu.

Slične vesti:

Vlast kaže da za smrad u Inđiji ne postoji rešenje

Vlast reagovala iako su tvrdili da nema rešenja

Trudimo se da stvarno rešio te probleme a da je lako, nije. Vanredno sam doneo obavezujući zaključak da inspekcija ako treba i nekoliko puta dnevno izlazi na teren. Govorim pre svega o farmi svinja koja se nalazi između Jarkovaca i Inđije, koja nam pravi velike probleme. – rekao je prvi čovek opštine Inđija.

Farma Knez Agrar, koja već godinama u toku letnjih meseci stvara ogromne probleme građanima Inđije, zbog neprijatnog mirisa, je osnovana 28. decembra 2014. godine  i bavi se ratarstvom, stočarstvom i poljoprivrednom proizvodnjom.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Knez Agrara,  obuhvata 13 objekata, ukupne povrsine 25.000m2, kao i karantin, lociran van same farme, namenjen za uvoz nazimica.

POGLEDAJ JOŠ:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gak-inspekcija-ce-na-svaka-tri-dana-kontrolisati-farmu-svinja-i-objekte-koji-sire-neprijatan-miris/

M.Blečić (IN Medija)

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu

U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt, saopštila je lokalna samouprava.

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Krčedinci opet bez vode i objašnjenja

Mesna zajednica Krčedin je na svom Fejsbuk nalogu obavestila meštane o prekidu vodosnabdevanja u periodu od 7 do 17 sati ali nakon isteka predviđenog vremena niko se nije oglasio o razlozima i eventualnim terminima kada će voda doći.

Čortanovci: Meštani priželjkuju zbor građana, Savet Mesne zajednice ćuti

Čortanovčani se ne obaziru na komentar predsednika opštine Inđija da nije realno očekivati povratak železničke stanice tom selu kao i da peticija nije pokrenuta od strane meštana nego od pojedinaca koji su „protiv svega“. Zanemarivši izjave prvog čoveka Inđije pokrenuli su anketu u kojoj se meštani izjašnjavaju o održavanju zbora građana.