• Gak: Molili smo i preklinjali Rajfajzen banku da ne platimo odmah 700 miliona dinara

  Nakon što je krajem prošle godine stigla presuda da Rajfajzen banci opština Inđija mora da plati 700 miliona dinara za presudu iz 2010. godine predstavnici vlasti u Inđiji su bili u obavezi da novac uplate u prvim danima januara. Međutim, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta rekao da je razgovarano […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Molili smo i preklinjali Rajfajzen banku da ne platimo odmah 700 miliona dinara

  Nakon što je krajem prošle godine stigla presuda da Rajfajzen banci opština Inđija mora da plati 700 miliona dinara za presudu iz 2010. godine predstavnici vlasti u Inđiji su bili u obavezi da novac uplate u prvim danima januara.

  Međutim, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta rekao da je razgovarano sa predstanicima banke kako bi se isplata duga odložila i time sprečila blokada računa lokalne samouprave.  

  Znate kako sam se izborio da još uvek ne platimo ništa? Tako što sam molio, preklinjao tačnije direktor Inđija puta (Marko Gašić) i ja. Molili i preklinjali. A sad zamislite šta znači moliti i preklinjati nekoga koga baš briga, koji se zove Rajfajzen banka. I znate koliko oni imaju emocija prema našem preklinjanju, šta ih briga. Neće oni blokirati račun Inđija puta već osnivača, Opštinu Inđija. Biće blokirano sve.– kazao je Gak.  

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/jesic-nikada-opstina-indjija-nije-uzimala-kredit-od-rajfajzen-banke/

  Prvi čovek opštine kaže da je zahvaljujući neodgovornoj politici bivše vlasti došlo do ove situacije.

  To je ceo investiocioni deo inđijskog budžeta za celu godinu. I to je ono što sam rekao, da moramo biti odgovorni kada izađemo na glasanje, kada biramo ljude koji nas predstavljaju i koji vode opštinu. Moramo biti odgovorni jer nije svejedno ko je na čelu opštine, koja partija ili stranka. Samo neodgovorno ponašanje je dovelo apsolutno do ove presude i do projekta sportske hale i svega ostalog. i da molili smo i prekllinjali i mislim da smo uspeli u tom preklinjanju da postignemo neke dobre uslove.- tvrdi Vladimir Gak.

  Prema njegovim rečima, još uvek je reč o “neformalnom dogovoru” jer se čeka odgovor centrale Rajfajzen banke.

  Mogu i da kažem taj deo, opet kažem još uvek neformalno, jer nije stigla saglasnost iz Beča gde je centrala banke, da platimo nekih sto miliona dinara do kraja ove godine, na ime presude. A da ćemo nakon uplate napraviti novi sporazum koji ćemo svakako mi ovde (na sednici SO Inđija) zajednički morati da usvojimo. – kazao je Gak.

  On je dodao da će sporazumom biti definisano da kamata na dug iz 2010. godine više ne ide.

  M. Blečić (IN Medija)  

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/opstina-indjija-mora-da-plati-rajfajzen-banci-700-miliona-dinara/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika