• Gak: Ne odustajemo od najveće investicije u istoriji Srbije

  Gostujući na Sremskoj televiziji, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je rekao da se od „istorijski najveće investicije u Srbiji“ nije odustalo iako se investitor iz auto industrije, sa kim se pregovaralo godinama unazad, odlučio za drugu lokaciju. Gak tvrdi da je Inđija dala najbolje uslove u Evropi ali da se zbog geopolitičke situacije investitor ipak […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Ne odustajemo od najveće investicije u istoriji Srbije

  Gostujući na Sremskoj televiziji, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je rekao da se od „istorijski najveće investicije u Srbiji“ nije odustalo iako se investitor iz auto industrije, sa kim se pregovaralo godinama unazad, odlučio za drugu lokaciju.

  Gak tvrdi da je Inđija dala najbolje uslove u Evropi ali da se zbog geopolitičke situacije investitor ipak odlučio za drugu zemlju.

  Da, treba da bude u blizini Grundfosa i Tojo Tajersa, u tom delu industrijske zone, kapitalna investicija a reći ću u najkapitalnija investicija u istoriji Srbije. ali o tome se još uvek pregovara. Mogu samo da kažem da smo, od tri ili četiri zainteresovane strane, sa jednom stranom završili pregovore tako što smo otvoreno bili najbolje brendovana strana od cele Evrope, koja je dala najbolje subvencije kao država, koja je imala najbolju geostratešku poziciju, pričamo o Srbiji i Inđiji. nažalost zbog velikih svetskih događaja, mislim na Ukrajinu i čitavu ekonomsku situaciju, ta investicija nije završila u Inđiji. – kazao je Gak i dodao da veruje da će u Inđiju ipak doći investitor iz automobilske industrije.

  Nema potrebe da se brinu, ni građani Inđije ni građani Srbije, pregovaramo dalje i ne predajemo se. Kada budemo čuli da fabrika vozila dolazi u Srbiju, mi ćemo se ovde prvi radovati.  – tvrdi predsednik opštine Inđija.

  Podsetimo da se Razvojnoj agenciji Srbije obratio potencionalni investitor sa Pismom o namerama u kojem se navodi mogućnost realizacije investicionog projekta u Republici Srbiji, u opštini Inđija, a koji se odnosi na izgradnju fabrike za proizvodnju automobilskih delova.

  Investitor iz automobilske industrije, o kome govori predsednik opštine Inđija, je prema onome što je navedeno u Pismu o namerama trebao da uloži milijardu evra.

  M.B. (IN Medija)

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indjija-se-sprema-za-investitora-iz-automobilske-industrije-nije-folksvagen/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika