Gak o poplavljenim ulicama: Nismo neodgovorni, plivaju i Beograd i Novi Sad

Velike količine prethodnih dana pokazale su još jednom da Inđija ima problem sa takozvanim kanalskim sistemima za odvodnjavanje. Iz lokalne samouprave poručuju da je odgovorno i na onim građanima koji su zatrpali kanale i izgradili parking mesto. Gotovo da nema ulice koja u toku obimnih padavina ne bude poplavljena nakon čega reaguju građani ukazujući lokalnoj […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Gak o poplavljenim ulicama: Nismo neodgovorni, plivaju i Beograd i Novi Sad

Velike količine prethodnih dana pokazale su još jednom da Inđija ima problem sa takozvanim kanalskim sistemima za odvodnjavanje. Iz lokalne samouprave poručuju da je odgovorno i na onim građanima koji su zatrpali kanale i izgradili parking mesto.

Gotovo da nema ulice koja u toku obimnih padavina ne bude poplavljena nakon čega reaguju građani ukazujući lokalnoj vlasti na problem. Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak kaže da su građani zatrpavali kanale kako bi na tom mestu izgradili parking te je to uzrok problema nakon jačih kiša i pljuskova.

Nisu slučajno postojali kanali 200 godina koji su bili dubine četiri metra. Nisu slučajno postojali., sve smo to zatrpali, svi su zatrpali kanali i napravii parking da ne moraju da ulaze autom u dvorište. Ljudi nije ovde niko bio lud pre 200 godina, prosto se znalo da moraju postojati kanali. – tvrdi Gak.

On navodi da su u toku obimnih padavina sa poplavljenim ulicama suao;eni i veći gradovi u zemlji ali I gradovi u razvijenim državama.  

S druge strane suoačvamo se sa nenormalnom količinom padavina Ako smatramo da su neke države uređene, u smislu infrastrukture, odgovornosti i svega ostalog onda je to neka Italija, neka Nemačka, to je neka Švrajcarska, Austrija. Tamo su poplave nosi sve.. Dakle, nemoguće je da smo baš svi neodgovorni Pliva Beograd, pliva Novi Sad, pliva Beš, pliva Minhen. Kada padna ta količina padavina  tu nema odbrane.  . zaključio je prvi čovek Opštine Inđija.

M.B. (IN Medija)

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Politika

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Ješić: Ako nisam u pravu neka me tuže

Priča o kvalitetu pijaće vode u Inđiji se pretvorila u političko prepucavanje lokalne vlasti i nekadašnjeg predsednika Opštine Gorana Ješića.

Gak: Nikad nisam rekao biće nova škola nego biće rešeno pitanje škole u Jarkovcima

Nove prostorije škole u Jarkovcima biće stavljene u upotrebu u poslednjoj nedelji pred izbore. Predstojeća adaptacija predstavlja rešenje samo jednog dela problemai a u Jarkovcima je planirana izgradnja još jednog objekta za koji se sa sigurnošću ne može znati da li će biti vrtić ili škola ali ni tačan datum ove investicije, najavio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Milica Đurđević Stamenovski posetila Banstol

Nosilac liste „Nacionalno okupljanje“ Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Hram Blage Marije u naselju Banstol kod Inđije i rekla da će koalicija Zavetnika i Dveri voditi računa o krajiškim Srbima i uslovima u kojima žive.