• Gak: Spreman sam da razgovaram sa prosvetarima iako nije naša nadležnost

  Nakon što je u 47 gradova i opština u Srbiji održan protest prosvetnih radnika kojem su se pridružili i oko 200 prosvetnih radnika osnovnih i srednjih škola iz Inđije, oglasio se predsednik opštine Inđija Vladimir Gak. On je lokalnim medijima izjavio da je uveren da će republičko ministarstvo naći način da se problem reši. – […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Spreman sam da razgovaram sa prosvetarima iako nije naša nadležnost
  Foto: IN Medija

  Nakon što je u 47 gradova i opština u Srbiji održan protest prosvetnih radnika kojem su se pridružili i oko 200 prosvetnih radnika osnovnih i srednjih škola iz Inđije, oglasio se predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

  On je lokalnim medijima izjavio da je uveren da će republičko ministarstvo naći način da se problem reši.

  Uveren sam da će republičko ministarstvo naći način, pooštravajući kaznenu politiku prema neodgovornim učenicima ali rekao bih i neodgovornim roditeljima. –  kazao je Gak.

  Prosvetari iz inđijskih škola su se na protestu u centru grada, pridružili zahtevima ostalih kolega u Srbiji – da se u školama zaustavi svaki vid nasilja i da nastavnici dobiju status službenog lica.

  Protest u Inđiji

  Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak poručio je da je spreman da razgovara sa prosvetnim radnicima iako opština „ne može puno da pomogne“.

  Mora se vratiti dostojanstvo prosvetnim radnicima i apsolutno sam za bilo kakav razgovor iako tu opština ne može mnogo da pomogne ali sam otvoren za bilo kakav razgovor sa bilo kojom školom sa naše teritorije, sa bilo kojim prosvetnim radnikom da to pitanje rešimo koliko je u našoj nadležnosti.- izjavio je Vladimir Gak.

  Povod za protest bilo je učeničko nasilje prema profesorki engleskog iz Tehničke škole u Trsteniku.

  Kako su saopštili iz Unije prosvetnih sindikata u 47 gradova i opština okupilo se oko 35 do 40 hiljada zaposlenih u prosveti.

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/oko-200-prosvetara-danas-protestvovalo-u-centru-indjije/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika