• Gak: Zbog neodgovornih pojedinaca gotovo je nemoguće sanirati divlje deponije

  Na teritoriji opštine Inđija ima oko desetak divljih deponija a najveći problem, godinama unazad, su vikend zone. Međutim, sve češće je primetno da se divlje deponije formiraju i u neposrednoj blizini lokalnih puteva. Jedini način da se zaustavi formiranje divljih deponija, prema mišljenju prvog čoveka opštine Inđija Vladimira Gaka, je promena svesti kod. On kaže […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Zbog neodgovornih pojedinaca gotovo je nemoguće sanirati divlje deponije

  Na teritoriji opštine Inđija ima oko desetak divljih deponija a najveći problem, godinama unazad, su vikend zone. Međutim, sve češće je primetno da se divlje deponije formiraju i u neposrednoj blizini lokalnih puteva.

  Jedini način da se zaustavi formiranje divljih deponija, prema mišljenju prvog čoveka opštine Inđija Vladimira Gaka, je promena svesti kod. On kaže da na teritoriji opštine postoji više od deset divljih deponija koje je, zbog neodgovornih pojedinaca, gotovo nemoguće sanirati. Ipak, kaže Vladimir Gak, u budžetu je izdvojeno oko 20 miliona dinara kako bi se deo formiranih divjih deponija sanirao.

  Moramo promeniti svest, kada promenimo svest onda će nam svima po tom pitanju biti bolje. Projektovali smo dvadeset miliona dinara za čišćenje divljih deponija. Naravno da tražimo dodatno sredstva od nekih viših instanci, nivoa vlasti . Nadamo se da ćemo uspeti da dobijemo ali ako ne uspemo, krećemo u čišćenje pa koliko imamo. Ajde da sredimo dve,ako imamo deset a imamo i više, ajde da sredimo makar dve. – kazao je Gak na konferencije za novinare.  

  On kaže da postoje ljudi koji konstantno kritikuju lokalnu vlast na društvenim mrežama i da su, prema njegovom mišljenju, to upravo oni koji bacaju smeće na mestima na kojima to nije predviđeno.

  Pre neki dan kada smo obilazili završetak radova na bunaru B5 u Krčedinu prošli smo pored one divlje deponije koja je napravljena između Novih Karlovaca i Krčedina, izgleda jezivo. Onako lep put onako lepa okolina i onda imate deponiju koja nestvarno koliko je tu smeća nabacano i to onako direktno uz put. Ostavljamo sliku kao da smo najneurednija opština u državi. A sa druge strane imamo ljude, verovatno isti ti koji bacaju, koji će još da prokomentarišu negde na nekoj društvenoj mreži kako je to užasno kako mi ne radimo svoj posao. – izjavio je predsednik opštine i dodao da je nemoguće sprečiti na bilo koji način, bilo kakvom kaznenom politikom, ljude da bacaju smeće kako nažalost bacaju.

  M.B. (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]