• Gak: Želimo da budemo centar automobilske industrije

  Gostujući nedavno u jutarnjem programu Radio televizije Vojvodine predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je, između ostalog, rekao da je plan aktuelne lokalne vlasti da Inđija postane centar automobilske industrije ne samo Srbije već ovog dela Evrope. Gak je tom prilikom još jednom ponovio da se zbog posla u Inđšiju u proteklih dve godine doselilo oko […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Želimo da budemo centar automobilske industrije

  Gostujući nedavno u jutarnjem programu Radio televizije Vojvodine predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je, između ostalog, rekao da je plan aktuelne lokalne vlasti da Inđija postane centar automobilske industrije ne samo Srbije već ovog dela Evrope.

  Gak je tom prilikom još jednom ponovio da se zbog posla u Inđšiju u proteklih dve godine doselilo oko dve hiljade novih stanovnika što je, kako je rekao, jasan pokazatelj u kom pravcu Inđija ide.

  Želimo da budemo centar automobilske industrije jugoistočne Evrope. S druge strane Tojo Tajersa imamo parcelu gde želimo da dovedemo jednu ozbiljnu automobilsku industriju. Da ne govorim o brendovima ali je tačno da će tu biti zaposleno oko 5 hiljada radnika. – kazao je Gak. On je dodao da je u neposrednoj blizini industrijske zone brza pruga „koja je bukvalno promenila život Inđije„.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/u-indiji-svecano-pustena-u-rad-solarna-elektrana-japanske-kompanije-tojo-tajers/

  Svu infrastrukturu sada podređujemo budućim investicijama. Sa druge strane, imamo još jednu novi japansku investiciju koju privedimo kraju dogovore i tehničku dokumentaciju. Mislim da će to biti svetska vest kada se budemo, nadam se, našli na postavljanju kamena temeljca sa druge strane fabrtike Tojo Tajers. – kazao je za RTV predsednik opštine Inđija Vladimir Gak

  Podsetimo, nakon što je u martu 2020. godine Komisija za kontrolu državne pomoći dala saglasnost za davanje bez naknade 637.455 m2 zemljišta u Inđiji kompaniji Tojo Tajers za izgradnju fabrike guma, u ovoj sremskoj opštini je novih 800 hektara iz poljoprivednog  pretvoreno u građevinsko zemljište namenjeno takođe automobilskoj industriji.

  Inđija koja je nekada bila opština u kojoj je poljoprivreda pretežna delatnost, odlukom odborinka u Skupštini opštine postaje centar automobilske inustrije.

  Za odluku se glasalo jednoglasno a odgovor predstavnika naroda u lokalnom parlamentu glasi “Imaćemo više ekonomske koristi”.

  M.B. (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/plodne-njive-zamenili-za-auto-industriju/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]