• Gasa imamo za dva meseca, rekao Mali

  Srbija u ovom trenutku ima 380 miliona kubnih metara gasa skladištenih u Mađarskoj, dok je u Banatskom dvoru kladišteno 280 miliona kubika gasa, rekao je ministar finansija Siniša Mali a piše Nova ekonomija.  Ove količine dovoljne su za 60 dana, odnosno za dva meseca. – Možemo da povlačimo deset miliona kubika dnevno.- rekao je Mali. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gasa imamo za dva meseca, rekao Mali

  Srbija u ovom trenutku ima 380 miliona kubnih metara gasa skladištenih u Mađarskoj, dok je u Banatskom dvoru kladišteno 280 miliona kubika gasa, rekao je ministar finansija Siniša Mali a piše Nova ekonomija.  Ove količine dovoljne su za 60 dana, odnosno za dva meseca.

  Možemo da povlačimo deset miliona kubika dnevno.- rekao je Mali.

  Građani ne treba da brinu o nastupajućoj grejnoj sezoni, kazao je on.

  Prema njegovim rečima, ekonomske potrebe zemlje su velike naročito po pitanju cene ergenata.

  U potpunosti smo preuzeli krizu na sebe. Imate nisku cenu gasa i struje, i mi na taj način podržavamo našu ekonomiju i stanovništvo. – rekao je Mali.

  Međutim, to neko mora da plati, dodao je.

  – Na tržištu da dobijete gas to je sada 2.000 do 3.000 dolara za hiljadu kubnih metara. Cena struje ide 300, 400 i 500 evra po megavat satu. Mi imamo cenu struje od 43 evra po megavat satu. Neko tu razliku mora da pokrije. Tu razliku pokrivamo tako što podržavamo elektroprivredu kako bi EPS izdržavo tu razliku u ceni. – kazao je ministar.

  Mogući su loši scenariji u regionu kao što je zatvaranje šoping molova, ali i malih preduzeća, rekao je Mali.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija