Godinu dana zatvora za bivšeg direktora “Infrastruktura železnica”

Categories NOVO, SrbijaPosted on

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas bivšeg direktora Infrastrukture železnice Srbije Miroljuba Jevtića na godinu dana zatvora zbog primanja mita, prenose mediji.  

U tu kaznu će biti uračunato vreme koje je Jevtić proveo u pritvoru. Jevtić je zbog sumnji da je učestvovao u malverzacijama u eksproprijacija zemljišta na trasama brzih pruga uhapšen početkom januara 2020. i u pritvoru je bio tri meseca.

Jevtić je u septembru 2020. godine zajedno sa ministarkom saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišao radove na vijadukta kod Čortanovaca i tom prilikom rekao da će svi radovi biti završeni do novembra 2021. godine

Rok za završetak svih radova je novembar 2021. godine i svi rokovi će biti u potpunosti ostvareni –  rekao je tom prilikom tadašnji direktor preduzeća “Infrastruktura železnice Srbije” Miroljub Jevtić, kasnije uhapšen pod sumnjom da je primao mito prilikom izgradnje brze pruge.

Njemu je, po odluci suda, oduzeto 10.000 evra koje je primio kao poklon od trojice optuženih koji su ranije priznali krivicu i zaključili sporazume sa tužilaštvom na osnovu kojih su osuđeni za davanje mita.Po odluci suda Jevtiću je zabranjeno „vršenja poziva, delatnosti i dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje ili rukovanje tuđom imovinom ili čuvanje te imovine u trajanju od tri godine, počev od dana pravnosnažnosti presude, s tim što se vreme provedeno u zatvoru neće uračunati u vreme trajanja ove mere“.

Protiv presude Višeg suda – Posebnog odeljanja za organizovani kriminal, Jevtić i njegovi branioci mogu da se žale Apelacionom sudu u Beogradu.

Jevtiću je u toku i suđenje u postupku u kojem se zajedno sa bivšim državnim sekretarom, sada pomoćnikom ministra Miodragom Poledicom i još četiri optužena tereti za zloupotrebe sa javnim nabavkama u vezi sa rekonstrukcijama železničke pruge na Pančevačkom mostu.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *