• Građani Srbije sve više štede u dinarima

  Štednja stanovništva u domaćoj valuti krajem juna 2023. godine dostigla je svoj novi najviši nivo i iznosila je gotovo 109 milijardi dinara. Tokom jula je nastavila da raste i prema operativnim podacima premašila je 110 milijardi, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS). Kako je istaknuto, to je pokazatelj očuvanog poverenja u domaću valutu i bankarski […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Građani Srbije sve više štede u dinarima

  Štednja stanovništva u domaćoj valuti krajem juna 2023. godine dostigla je svoj novi najviši nivo i iznosila je gotovo 109 milijardi dinara.

  Tokom jula je nastavila da raste i prema operativnim podacima premašila je 110 milijardi, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

  Kako je istaknuto, to je pokazatelj očuvanog poverenja u domaću valutu i bankarski sistem, čemu su doprinele očuvana finansijska stabilnost i relativna stabilnost kursa dinara prema evru.

  Analiza isplativosti štednje u dinarima, urađena za period od poslednjih 11 godina, ponovo dokazuje da je isplativije štedeti u domaćoj valuti i u kratkom i u dugom roku.

   U poslednjih 11 godina dinarska štednja je povećana više od šest puta i polovinom ove godine iznosila je 108,7 milijardi dinara, a u istom periodu devizna štednja je povećana za 76 odsto, sa 7,9 milijardi na 13,9 milijardi evra.

  Izvor: Fonet

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vladimir Orlić postavljen za direktora BIA

  Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije […]