GrađanIN: Novca za novi vrtić ima ali je pitanje na čega će ga vlast potrošiti

Pokret GrađanIN se oglasio povodom izgradnje novog vrti’a i roditelja čija su deca na listi čekanja za vrtić. U svom saopštenju navode da još uvek nije raspisana javna nabavka za izgradnju novog vrtića „Neven“ te da GrađanIN predlaže rešenje dok se objekat konačno ne izgradi.   – Predsednik opštine je najavio da će raspisati javnu […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
GrađanIN: Novca za novi vrtić ima ali je pitanje na čega će ga vlast potrošiti

Pokret GrađanIN se oglasio povodom izgradnje novog vrti’a i roditelja čija su deca na listi čekanja za vrtić. U svom saopštenju navode da još uvek nije raspisana javna nabavka za izgradnju novog vrtića „Neven“ te da GrađanIN predlaže rešenje dok se objekat konačno ne izgradi.  

Predsednik opštine je najavio da će raspisati javnu nabavku za izradu projekta za objekat „Neven”, ali mesec nakon te najave javna nabavka još nije raspisana tako da je sasvim izvesno da ovaj objekat neće biti završen narednih godinu i po do dve godine. – tvrde u pokretu Građanin.

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/fantazmagorija-vladimira-gaka-novi-vrtic-1-septembra/

Sadašnja situacija, navode,  primorava mnoge roditelje da šalju svoju decu u privatne vrtiće zbog nedostatka mesta u državnim vrtićima.

Oni roditelji čija deca pohađaju privatan vrtić, jer nema mesta u državnom, platiće više od dve hiljade evra za tu uslugu  dok čekaju novi vrtić. – kaže se u saopštenju.

Pokret GrađanIN predlaže rešenje koje bi moglo da olakša ovu situaciju za roditelje. Njihov plan uključuje dodeljivanje subvencija roditeljima koji šalju decu u privatne vrtiće.

 – Odlazeće rukovodstvo je do krajnje mere izlizalo i obesmislilo slogan „Inđija najbolje mesto za porodicu”, tako da je krajnje vreme da građani preuzmu stvari u svoje ruke i da Inđiju napravimo upravo takvom. – zaključuje se u saopštenju.

Kako tvrde članovi pokreta GrađanIN „para ima, pitanje je samo na šta će se trošiti, na inđijsku decu ili partijske funkcione“.

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Politika

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Ješić: Ako nisam u pravu neka me tuže

Priča o kvalitetu pijaće vode u Inđiji se pretvorila u političko prepucavanje lokalne vlasti i nekadašnjeg predsednika Opštine Gorana Ješića.

Gak: Nikad nisam rekao biće nova škola nego biće rešeno pitanje škole u Jarkovcima

Nove prostorije škole u Jarkovcima biće stavljene u upotrebu u poslednjoj nedelji pred izbore. Predstojeća adaptacija predstavlja rešenje samo jednog dela problemai a u Jarkovcima je planirana izgradnja još jednog objekta za koji se sa sigurnošću ne može znati da li će biti vrtić ili škola ali ni tačan datum ove investicije, najavio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Milica Đurđević Stamenovski posetila Banstol

Nosilac liste „Nacionalno okupljanje“ Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Hram Blage Marije u naselju Banstol kod Inđije i rekla da će koalicija Zavetnika i Dveri voditi računa o krajiškim Srbima i uslovima u kojima žive.