• Gradnja vrtića neće početi krajem juna kako je najavljeno u predizbornoj kampanji

  Novi vrtić obećan pred izbore – neisvesan.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gradnja vrtića neće početi krajem juna kako je najavljeno u predizbornoj kampanji
  Foto: IN Medija

  Inđija se pripremala za gradnju novog vrtića „Neven“, zbog čega je raspisan javni poziv za izradu projektno-tehničke dokumentacije, izvođenje radova na rušenju postojećeg i izgradnji novog objekta.Taj deo obećanja pred same izbore je ispunjen, ali se prema rečima predsenika opštine Vladimira Gaka situacija zakomplikovala.

  -Novi vrtić gotovo vredan je 200 miliona dinara. Taj iznos se odnosi na projektno rušenje starog objekta i projektovanje i izgradnju novog, javna nabavka je u toku uveliko. Imamo i žalbu „zahtev za zaštitu prava ponuđača“ . Tako da ćemo videti da li se to odlaže ili će biti otvoreno, to traje već mesec i po dana. – kazao je Vladimir Gak.

  Prošlo je 13 meseci od kad je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak obećao da će „kako znaju i umeju“ izgraditi novi vrtić na mestu objekta „Neven“ u kom se decembra 2022.godine obrušio plafon na decu koja su u tom trenutku spavala. Gak je čvrsto obećao da će u septembru 2023. godine novi vrtić početi sa radom. Činjenica je da je Vladimir Gak govorio neistinu.

  Izrečena neistina Vladimira Gaka “Do septembra, do početka nove školske godine,kako god znamo i umemo, objekat novi stavi u funkciju.” napunila je prvu godinu. Vrtić za koji je čvrsto obećao da će septembra 2023. godine početi sa radom nije izgrađen, nije ni srušen stari objekat na čijem mestu je planirana izgradnja novog.

   Gak se u završnici predizborne kampanje obavezao da će vrtić biti započet krajem juna 2024.

  Podsetimo, u vrtićuNeven se 20. decembra 2022. godine obrušio plafon na decu koja su u tom trenutku spavala.

  Nakon incidenta predsednik opštine se sastao sa roditeljima povrešene dece, ponudio pomoć lokalne samouprave ali i najavio tužbe za komentare na društvenim mrežama. Obećanje je i ispunio početkom godine kada je tužio 15 građana.

  U februaru 2023.  Gak je najavio mogućnost rušenja objekta „Neven“ i izgradnju novog jer „rekonstrukciju postojećeg ne može ni da zamisli“. Najave iz februara potvrdio je početkom aprila prošle godine bez dodatnih objašnjenja na koji način će ekspresna izgradnja novog vrtića biti urađena. U februaru je Gak najavio da bi se izgradnjom dobilo 100 novih mesta za mališane, da bi u aprilu broj mesta porastao na 250.

  Od februara do kraja 2023. godine najave izgradnje vrtića kao i iznosi koji su predviđeni za taj posao su se menjali pa je sa prvenstvenih 140 miliona cifra došla do 161 milion dinara. Nakon tih procena obećanje o rušenju starog i izgradnju novog boravka Neven sa 2022. godine došla su do 2024. godine, kao neispunjena.

  Sa 161 milion dinara cifra je podignuta na 200 miliona, obećanje dato ali prema tvrdnjama predsednika Gaka novi momenti realizaciju odlažu na neko vreme. Gak ovog puta nije licitirao sa vremenom realizacije ali je ponovo napomenuo da je to prioritet nad prioritetima jer “300 dece čeka na realizaciju projekta”.

  Objekat maksimalne spratnosti P+1, potrebno je projektovati programski, tako da između svih sadržaja postoji topla veza, jasna diferencijacija na etaže, ali i laka i brza dostupnost svih sadržaja. Smeštajni kapacitet od oko 300 dece zahteva organizaciju u skladu sa starosnim grupama dece koji su primarni korisnici prostora, navedeno je u dokumentaciji.

  Procenjena ukupna vrednost bez PDV-a iznosi 200 miliona dinara.

  Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak je sredinom maja izjavio da očekuje da će radovi na izgradnji novog vrtića krenuti za oko 45 dana, danas je demantovao svoju izjavu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Inđija: Od večeras nema restrikcija vode

  Nadležni u JKP “Vodovod i kanalizacija” Inđija saopštili su danas da su rezerve vode obnovljene te da nema više potrebe za restrikcijama […]

  Pokušaj samoubistva na jarkovačkom putu

  Prema nezvaničnim informacijama, danas oko 12:20 na putu ka naseljenom mestu Jarkovci pronađeno je telo muškarca koji je pokušao samoubistvo pucnjem u […]