Habanera u Keltskom selu

Categories Inđija, Muzika, VESTIPosted on

Gudački kvartet Habanera nastupiće u sredu 11. avgusta u Keltskom selu u Inđiji. Koncert počinje u 20 časova. Prodaja ulaznica počeće sat vremena pre početka koncerta na biletarnici Keltskog sela po ceni od 200 dinara, saopštili su organizatori.

Gudački kvartet Habanera čine četiri žene: Nina Birač, Šerin Radeski, Marta Petrović i Milica Grujić. Poznate su po posebnom pristupu svojim instrumentima, fuziji pop, rok, folk i klasične muzike, ali i brojnim obradama koje su uradile.

– Uživamo dok izvodimo rock, izazov nam je da obradimo numere moderne pop muzike, MTV hitove npr, ali se bavimo i obradama domaćeg etno folka što uvek odlično prolazi kod ljudi, jer se iznenade kada čuju “Đelem, đelem” u aranžmanu za gudački kvartet. Veliki deo našeg repertoara čini i filmska muzika, kako iz stranih, tako i domaćih filmova, rekle su članice benda svojevemeno za portal “Wannabe magazin”.

U istom prostoru, nekoliko dana kasnije, 15. avgusta nastupaju i Orthodox Celts, koji za tu priliku pripremaju akustični koncert za decu.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *