• Haljina Inđijskog dizajnera osvojila 5. mesto na Miss Eco Teen Internacional takmičenju

  Na tradicionalnom takmičenju Miss Eko Teen u koje je održano u Egiptu, haljina inđinčana Miroslava Pučijaševića osvojila je peto mesto u svetu. Na takmičenju je ove godine učestvovalo 40 zemalja sveta, pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija a glavna tema takmičenja je promocija ekologije i ekoturizma u svetu kao i podizanje svesti i savesti o značaju očuvanja […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Haljina Inđijskog dizajnera osvojila 5. mesto na Miss Eco Teen Internacional takmičenju

  Na tradicionalnom takmičenju Miss Eko Teen u koje je održano u Egiptu, haljina inđinčana Miroslava Pučijaševića osvojila je peto mesto u svetu. Na takmičenju je ove godine učestvovalo 40 zemalja sveta, pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija a glavna tema takmičenja je promocija ekologije i ekoturizma u svetu kao i podizanje svesti i savesti o značaju očuvanja životne sredine i prirodnih resursa.

  Foto: Eco Teen Intrenacional , model Valentina Moravčević , haljina Miroslav Pučijašević
  Foto: Eco Teen Intrenacional , model Valentina Moravčević , haljina Miroslav Pučijašević

  Miroslav Pučijašević je oficijalni dizajner Eco finalnih haljina za Srbiju i Crnu Goru pod okriljem kompanije Miss Srbija. Pučijaševiću ovo nije prvi uspeh na ovom takmičenju

  – Pre četiri godine sam prvi put učestvovao i osvojio treće mesto, od tada sam svake godine učesnik i moje haljine su pri samom vrhu svetskih ekoloških haljina. – kaže Pučijašević za IN Medija.

  Pored Srbije on haljine za takmičenja izrađuje i za učesnice iz Crne Gore te je jedini dizajner na ovom takmičenju za obe države. Haljine pravi ručno, od materijala koji se recikliraju ali haljine su nosive, nisu namenjene samo takmičarskom delu.

  – Inspiracija za haljine dolazi spontano, primera radi eco haljina za Crnu Goru napravljena je od džakova za smeće u dve boje, crnoj i žutoj a inspiracija je bila svetlost i tama, tuga i sreća, život i smrt. Kontre koje se savršeno uklapaju, i sam život je protkan smenama tuge i sreće. – objašnjava Pučijašević.

  Za srpsku takmičarku Pučijašević je 40 sati radio na izradi haljine, koja je napravljena od preko 300 džakova za smeće u ljubičastoj boji, tema je jorgovan.

  – Uglavnom haljine radim od džakova za smeće i ukrašavam detaljima, ove godine su to bili kristali. Jednom sam „izašao“ iz ustaljenog materijala i koristio sam lišće. To su sve ručno rađene haljine, stvaraju se od osetljivih i lako uništivih materijala te je njihova izrada a nakon toga i ukrašavanje veoma naporan proces. – tvrdi naš sagovornik.

  Pučijašvić naglašava da kompanija Miss Srbija i čitav tim oko nje radi na podizanju eko svesti kroz učešće njihovoh modela na svetskim takmičenjima.

  Ovogodišnja srpska predstavnica Eco Teen koja je nosila Pučijaševićev model je Valentina Moravčević koja je ušla u svetskih Top 5. eko haljina.

  Pored ovog uspeha inđinčanin Miroslav Pučijašević 2021.godinu završava nagradom koju će primiti 23.12 za najboljeg dizajnera godine, dok je prošle godine je njegov brend Dimond Victory proglašen za najbolji u Srbiji.

  Foto: privatna arhiva Miroslav Pučijašević

  – Moji snovi se konačno ostvaruju, iza njih stoji naporan rad, disciplina, odricanje ali i podrška porodice i kompanije Miss Srbija. Moja novogodišnja poruka je za sve one koji sanjaju a sumnjaju – moguće je, istraj. – završava kreator Miroslav Pučijašević.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije ZABAVA

  Doček Svetog Patrika sa Radio Tarantulom

  U subotu 16.marta u organizaciji onlajn radija „Tarantula“ i legendarnog kafea Geto u Inđiji biće obeležen dan Svetog Patrika. Organizatori najavljuju mogućnost konzumiranja Jameson-a sa uz […]

  Humanitarni dečiji matine u subotu 28. oktobra

  Tinkerlab i Brainobrain Inđija u subotu 28.oktobra od 11 sati organizuje dečiji matine Diznijevih klasika a sav prikupljen novac od ulaznica biće uplaćen za lečenje mlade rumljanke Teodore. Cena […]