• I naredne nedelje đaci u klupama, odlučio Tim za škole

  Tim za škole doneo je odluku da i od ponedeljka, 28. februara, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici pohađaju nastavu neposredno, odnosno, po prvom modelu. Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  I naredne nedelje đaci u klupama, odlučio Tim za škole

  Tim za škole doneo je odluku da i od ponedeljka, 28. februara, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici pohađaju nastavu neposredno, odnosno, po prvom modelu.

  Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ od 18. do 23. februara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1348 (0.18%) obolelih.

  Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 4.7%.

  U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, nije bilo odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana. Ukupno je 13 (0.03%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i 2 (0.005%) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana.

  Tim za škole će nastaviti da prati situaciju i donosi odluke na nedeljnom nivou.

  Nakon vanrednog, raspusta đaci su se 21. februara vratili u školske klupe. Nastava je organizovana direktno u svim osnovnim i srednjim školama.

  Zbog trodnevnog produžetka jesenjeg raspusta u prvom polugodištu, kao i zbog uvođenja vanrednog raspusta u februaru, škole su u obavezi da do kraja školske godine nadoknade dva radna dana, dok će školska godina biti produžena za tri dana i umesto do 21. juna trajaće do petka, 24. juna 2022. godine. 

  Učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola za tri dana, biće pomereno i polaganje završnog ispita, odnosno male mature, koju će učenici osmog razreda imati 27, 28. i 29. juna.

  Ranije utvrđeni kalendarom koji predviđa probne male mature se neće menjati, pa će je osmaci polagati 25. i 26. marta, kao ni datumi polaganja prijemnih ispita za upis u specijalizovane srednje škole.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija