• I Pećinci imaju problem sa “Lastom”

  Opština Inđija po svemu sudeći nije jedina lokalna samouprava koja ima problem sa prevoznikom “Lasta”, početkom marta stanovnici opštine Pećinci, nezadovoljni ukidanjem pojedinih linija pomenutog prevoznika, blokirali su deo puta i najavili nastavak protesta dok se problem ne reši. Podsetimo da su prošle godine, početkom školske godine đaci i radnici okolnih sela opštine Inđija kasnili […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  I Pećinci imaju problem sa “Lastom”

  Opština Inđija po svemu sudeći nije jedina lokalna samouprava koja ima problem sa prevoznikom “Lasta”, početkom marta stanovnici opštine Pećinci, nezadovoljni ukidanjem pojedinih linija pomenutog prevoznika, blokirali su deo puta i najavili nastavak protesta dok se problem ne reši.

  Podsetimo da su prošle godine, početkom školske godine đaci i radnici okolnih sela opštine Inđija kasnili u školu i na posao jer se dešavalo da autobus ne stigne ili kasni. Tada je počelo da se govori među putnicima da je razlog katastrofalnog stanja u AD Lasta zapravo stečaj što je za IN Medija demantovala Melina Jerotijević iz službe marketinga “Lasta” A.D.

  Nakon toga, 2. novembra. 2022. godine održan je sastanak predstavnika lokalne vlasti i “Laste” na kome je prevoznik obećao da će poboljšati stanje gradskog prevoza

  Kako smo naveli, opština Inđija nije jedinstven slučaj u Sremu jer problem sa “Lastom” imaju i stanovnici opštine Pećinci.

  Nezadovoljni građani pećinačke opštine iz Donjeg Tovarnika, Ogara, Obreža, Кupinova i Ašanje su 6. marta na Prekoj kaldrmi blokirali prolaz jednom od autobusa Saobraćajnog preduzeća „Lasta“ iz Beograda. Kako se navodi na zvaničnom sajtu ove sremske opštine, razlog protesta je jednostrana odluka ovog preduzeća o ukidanju autobuskih linija na relacijama kroz opštinu Pećinci, kojima su radnici, studenti i učenici svakodnevno putovali za Beograd.

  Predsednik opštine Pećinci, Siniša Đokić, foto: Opština Pećinci

  Naime, pojedine linije su početkom marta ukinute uz obrazloženje od strane menadžmenta Laste da su nerentabilne. Oglesaio se i predsednik opštine Pećinci, Siniša Đokić koji je podržao građane u zahtevima da ukinute linije nastave da saobraćaju.

  Zahtevi naših građana su opravdani i zasnovani na činjenici da su ukinute linije svakodnevno bile pune putnika, tako da je stvarno nejasno kako je rukovodstvo Laste izračunalo da su neisplative. Opština Pećinci u potpunosti podržava građane koji protestuju, jer protesti nisu organizovani iz obesti, već iz očajanja, pošto im je ukidanjem linija onemogućeno da putuju u Beograd zbog posla ili školovanja. Lokalna samouprava je zbog ukidanja linija već uputila žalbu nadležnim ministarstvima. – izjavio je Đokić i izrazio uverenje da će nadležne institucije stati na put samovolji prevoznika.

  IN Medija je pokušala da stupi u kontakt sa Službom sa odnose sa javnošću opštine Pećinci kako bi dobili više informacija ali se niko na telefone nije javljao.

  M.B. (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/nakon-godinu-i-po-dana-gak-zakljucio-da-je-lasta-presla-sve-granice/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika