• Ima li Inđija pešačku zonu?

  I dok građani Inđije negoduju zbog prevelikog broja automobila u pešačkoj zoni, vlast najavljuje oštrije mere za one koji uništavaju rampu na ulazu u inđijsko šetalište kod Kulturnog centra Inđija, kako bi svojim vozilima ušli na šetalište.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ima li Inđija pešačku zonu?
  Foto: Opština Inđija

  Samo u protekla dva vikenda nove kamere, postavljene na ulazu u pešačku zonu, zabeležile su četiri snimka uništavanja rampe kod Kulturnog centra, što je, uz odštetni zahtev u visini od od 130 do 180 hiljada dinara, procesuirano dalje nadležnim organima, navedeno je iz lokalne samouprave.

  Šetalište u Inđiji već godinama unazad ima problem sa brojem vozila koja svakodnevno prolaze ugrožavajući pešake, iako postoji Odluka o regulaciji saobraćaja s kraja 2017. godine, gde je precizno navedeno ko, kako i kada sme u pešačku zonu.

  Dodatni problem je u što je u pešačkoj zoni otvoreno više gradilišta te se poslednjih godina inđinčanima čini da je šetalište izgubilo smisao.

  Takođe, građani Inđije su mogli ,zbog investitorskih apetita da ostanu bez (dela) pešačke zone, u Ulici Vojvode Stepe o čemu više možete čitati na ovom linku OVDE.

  Taj deo grada postao je atraktivan građevinskim investitorima. Ono što zabrinjava je najava novih stambeno – poslovnih objekata na inđijskom šetalištu.

  U drugom delu šetališta (Ulica Vojvode Stepe) je u toku izgradnja hotela sa šest spratova . Reč je o delu grada koji pripada prostorno kulturno-istorijskoj celini centra Inđije i umesto uređenja fasada starih tzv „švapskih kuća“ Inđija će dobiti višespratnice.

  Takođe, na šetalištu nas očekuju nove višespratnice jer je Privredno društvo „Outlet“ doo u avgustu prošle godine pozvalo vodeće kompanije iz građevinarstva i razvoja da iznesu svoje ponude za kupovinu ili izgradnju stambeno – poslovnih objekata  na zemljištu koje se nalazi u centru Inđije tačnije na prostoru gde je bila nekadašnja „Krznara“. 

  U pozivu Outlet doo, objavljenom na portalu javnih nabavki,  se navodi da je Outlet doo vlasnik oko 8000 kvadratnih metara i izgrađenih objekata koje je koristila nekadašnja „Krznara“ koju je u postupku privatizacije kupio Outlet doo a nalaze se na zemljištu površine 16.470 metara kvadratnih, sa eksluzivnim pravom korišćenja zemljišta  

  Po svemu sudeći, lokalna vlasti kao rešenje problema vidi u ograničavanju broja vozila u pešačkoj zoni ali im to očigledno ne uspeva.

  Kako je saopšteno iz lokalne samouprave, Javno preduzeće „Inđija put“postavilo je najsavremeniji video nadzor na početku pešačke zone, koji u potpunosti identifikuje i lice koje čini prekršaj, kao i registarske tablice vozila kojim upravlja.  

  To ne sprečava vandale da uklone rampu i vozilom uđu u pešačku zonu te je, kako smo naveli, samo u poslednja dva vikenda zabeleženo čak četiri slučaja uništavanja.

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]