• Inđija: Aktuelna vlast otkrila toplu vodu

  Deo sadašnje lokalne vlasti u opštini Inđija, GG „Inđija i ti“ je na poslednjoj sednici Skupštine opštine Inđija predložila da Opština obezbedi neophodna novčana sredstva kako bi se bušotina geotermalnog izvora, koja se nalazi pored gradskog bazena,  ponovo pokrenula. Gostujući nedavno u jutarnjem programu RTV-a, lider pomenute grupe građana i pomoćnik predsednika opštine Inđija, Živn […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Aktuelna vlast otkrila toplu vodu

  Deo sadašnje lokalne vlasti u opštini Inđija, GG „Inđija i ti“ je na poslednjoj sednici Skupštine opštine Inđija predložila da Opština obezbedi neophodna novčana sredstva kako bi se bušotina geotermalnog izvora, koja se nalazi pored gradskog bazena,  ponovo pokrenula.

  Gostujući nedavno u jutarnjem programu RTV-a, lider pomenute grupe građana i pomoćnik predsednika opštine Inđija, Živn Živanović je potvrdio da je pokrenuta inicijativa da se izvor koji se nalazi na opštinskoj parceli vrati u vlasništvo Opštine. On kaže da je inicijativu podržao i predsednik opštine Inđije, Vladimir Gak.

  Mi smo razgovarali sa ljudima u NIS-u i imamo njihovo razumevanje. Oni su od nas tražili da unapred imamo to šta mi želimo da uradimo sa tim izvorom. Imali smo razgovore i sa predstavnicima francuskog mnistarstva energetike koji su nam isto dali ideje, kako i šta. Ali, nešto što bi se najbrže moglo uraditi sa tim izvorom i dati ga na korišćenje građanima Inđije je da tu uradimo mali bazen gde bi povećali sadržaje postojećeg gradskog bazena. Samim tim i produžili tu neku kupališnu sezonu, u toj toploj vodi bi se ljudi mogli odmarati a u krajnjoj liniji i lečiti. – kazao je, između ostalog, Živan Živanović za RTV i dodao da se nada da će projekat vrlo brzo biti realizovan.  

  Mi se nadamo da do sledeće recimo kupališne sezone možemo imati urađen bazen u okviru gradskog bazena. I da se to stavi na raspolaganje građanima Inđije.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gak-aktualizovao-pricu-o-akva-parku-u-indiji/

  Živanović je u toku gostovanja objasnio da ova priča nema veze sa najavom predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka o izgradnji Akva parka o kojoj se priča već duži niz godina.

  Radi se o domaćem investitoru koji je kupio 8 hektara zemljišta kod Outleta. Trebalo bi da se gradi hotel, četiri otvorena i sedam zatvorenih bazena, fudbalski tereni i tako dalje. Jedan prelep kompleks koji nema veze sa inđiskim bazenom.  

  Radnici NIS-a su 17. 7. 2003. godine „zapečatili“ izvorište tople lekovite vode na periferiji Inđije, koju su meštani koristili, kombinujući tuširanje pod ovim „gejzirom“ sa kupanjem u olimpijskom bazenu, koji se nalazi u neposrednoj blizini.

  Trajalo je ovo desetak godina od kako je NIS na bušotini od blizu 1000 metara pronašao vodu čija temperatura je na izlazu bila blizu 60 stepeni Celizijusa, za koju je analizom utvrđeno da koristi obolelima od reume i raznih koštanih problema, a da nije preporučljiva onima koji boluju od raznih kardiovaskularnih bolesti.

  U međuvremenu su ventili i ostala instalacija dotrajale, pa je NIS, kao vlasnik ove bušotine u dogovoru sa predstavnicima tadašnje lokalne vlasti u Inđiji, a u interesu bezbednosti kupača, sanirao izvorište, zaštitio ga metalnim kavezom i ostavio ispustnu cev pa se voda mogla točiti u neograničenim količinama.

  Međutim, pojedinci su porušili ogradu, podesili ventile i ponovo je proradio „gejzir“, što je bio razlog da NIS ponovo interveniše kada je 2007. godine „kozerviran izvor“.

  Naslovna: screenshot Youtube

  M.B. (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika