Inđija: Obeležen Svetski dan borbe protiv multiple skleroze

Pomoćnici ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Biljana Barošević i Dejan Šijak posetili su Opštinu Inđija . Kako se navodi u saopštenju Opštine Inđija, dosadašnje zajedničke aktivnosti Ministarstva i opštine rezultirale su rekonstrukcijom prostorija i krova Saveza za sport i rekreaciju invalida opštine Inđija. Iz lokalne samouprave najavljuju da je sledeći projekat, koji […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Inđija: Obeležen Svetski dan borbe protiv multiple skleroze

Pomoćnici ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Biljana Barošević i Dejan Šijak posetili su Opštinu Inđija .

Kako se navodi u saopštenju Opštine Inđija, dosadašnje zajedničke aktivnosti Ministarstva i opštine rezultirale su rekonstrukcijom prostorija i krova Saveza za sport i rekreaciju invalida opštine Inđija.

Iz lokalne samouprave najavljuju da je sledeći projekat, koji će se realizovati do kraja septembra, rekonstrukcija krovne rekonstrukcije Međopštinske organizacije slepih i slabovidih Inđija-Stara Pazova.

Svetski dan borbe protiv multipla skleroze, autoimune bolesti koja napada centralni nervni sistem i koja ima veoma nepredvidiv tok obeležava se 30. maja.

U Srbiji u 2022. godini još uvek ne postoji Nacionalni registar za multipla sklerozu, stoga se samo pretpostavlja da je od ove bolesti u Srbiji obolelo oko 12.000 pacijenata, naveo je portal N1.

Naslovna: Opština Inđija

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu

U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt, saopštila je lokalna samouprava.

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Krčedinci opet bez vode i objašnjenja

Mesna zajednica Krčedin je na svom Fejsbuk nalogu obavestila meštane o prekidu vodosnabdevanja u periodu od 7 do 17 sati ali nakon isteka predviđenog vremena niko se nije oglasio o razlozima i eventualnim terminima kada će voda doći.

Čortanovci: Meštani priželjkuju zbor građana, Savet Mesne zajednice ćuti

Čortanovčani se ne obaziru na komentar predsednika opštine Inđija da nije realno očekivati povratak železničke stanice tom selu kao i da peticija nije pokrenuta od strane meštana nego od pojedinaca koji su „protiv svega“. Zanemarivši izjave prvog čoveka Inđije pokrenuli su anketu u kojoj se meštani izjašnjavaju o održavanju zbora građana.