• Inđija: SNS koristi zvaničan nalog Opštine na društvenim mrežama kako bi se obračunao sa neistomišljenicima

  Lokalna vlast u Inđiji koju čine članovi Srpske napredne stranke nastavlja sa praksom da preko zvanične Fejsbuk stranice oštro reaguje neprimerenim saopštenjem na sve one koji kritikuju, u ovom slučaju, prvog čoveka Opštine Vladimir Gaka. Ovog puta reagocali su na opoziciju u lokalnom parlamentu. Vlast preko zvanične stranice opštine Inđija poručuje, „Dok se drugi bave, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: SNS koristi zvaničan nalog Opštine na društvenim mrežama kako bi se obračunao sa neistomišljenicima

  Lokalna vlast u Inđiji koju čine članovi Srpske napredne stranke nastavlja sa praksom da preko zvanične Fejsbuk stranice oštro reaguje neprimerenim saopštenjem na sve one koji kritikuju, u ovom slučaju, prvog čoveka Opštine Vladimir Gaka. Ovog puta reagocali su na opoziciju u lokalnom parlamentu.

  Vlast preko zvanične stranice opštine Inđija poručuje, „Dok se drugi bave, i u buduće budu bavili senzacijama i manipulacijama, mi nastavljamo da radimo dalje, za naprednu i uspešnu Inđiju!“

  Službeni automobil ispred restorana

  Pokret Građanin je na svom FB profilu objavio fotografiju službenog automobila ispred jednog restorana u Prijedoru uz tekst u kom se navodi da se „jedan od pratilaca ovog pokreta zadesio u Prijedoru kada i vrh inđijske lokalne samouprave.“ Iz pokreta su podsetili da se u tom gradu obeležavala godišnjica stradanja Srba u akciji Oluja kao i da je pretprošle godine sa ovim gradom poptisano bratimljenje.

  U daljem postu pokret Građanin postavio je pitanja za lokalnu vlast

  –  Da li ste ceh u restoranu Lafajet platili iz vašeg džepa ili je ogroman račun plaćen iz budžeta opštine? Da li je istina da ste se zabavljali, galamili i naručivali pesme? – kaže se u objavi i dodaje da „Iskreno, mi bismo voleli da informacije koje smo dobili nisu tačne, ali eto radi javnosti odgovorite da li su tačne ili ne.“

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indija-lokalna-vlast-koristi-razlicite-metode-da-suzbije-kritiku/

  U odgovoru na zvaničnoj FB stranici Opštine Inđija, administrator objašnajva da je  predsednik opštine Inđija bio gost kod prijatelja na slavlju povodom rođenja deteta.

  Pretpostavljamo da svi znaju da je običaj u našem narodu da, kada te neko pozove na veselje, to veselje ne naplati?! Ali ovakve objave odbornika Jovanovića pokazuju najdirektnije da njemu i sličnima ništa nije strano, kako bi se dokopali vlasti. Ne postoji tema, cena i granice koje neće preći da bi se dokopali iste. A naročito je simptomatično to što je Jovanović završio novinarstvo, a jedan od postulata novinarstva je provera informacija od najmanje dva izvora, pre nego što se objavi. – navodi se.

  Kako poručuje lokalna vlast preko zvanične stranice opštine Inđija, „Dok se drugi bave, i u buduće budu bavili senzacijama i manipulacijama, mi nastavljamo da radimo dalje, za naprednu i uspešnu Inđiju!“

  Podsetimo da ovo nije prvi put da vlast koristi zvaničnu Fejsbuk stranicu kako bi se nepreimerenim saopštenjima obračunavala sa neistomišljenicima.

  U “moru vesti” o odnosu vlasti prema građanima izdvaja se ona iz Inđije kada je prvi čovek Opštine Vladimir Gak pokrenuo privatne tužbe protiv 15-tak građana zbog kritike koju su uputili vlasti na drušvenoj mreži Fejsbuk.

  Nakon pomenute afere, građani Inđije nisu više dobijali tužbe ali se odnos lokalne vlasti prema “kritičarima” nije promenio.

  Umesto tužbi, usledila su saopštenja koja sadrže oštre tonove prema svima koji su ukazali na loš rad pojedinih ustanova ili javnih preduzeća.

  Stručnjaci ističku da se ovakav pristup može tumačiti kao pritisak na građane da se suzdrže od kritika ili izražavanja svog mišljenja.

  M.B. (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]