Inđija: 4 miliona dinara za konak manastira u Sremskim Karlovcima

Članovi Opštinskog veća će na narednoj sednici doneti Zaključak o odobravanju sredstava za  sufinansiranje izgradnje konaka manastira Vavedenje Presvete Bogorodice u Sremskim Karlovcima. Reč je o 4 miliona dinara koja su bila opredeljena za drugi javni konkurs namenjen za sufinansiranje crkava i verskih zajednica. U obrazloženju Zaključka piše da se na drugi konkurs, koji je […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Inđija: 4 miliona dinara za konak manastira u Sremskim Karlovcima

Članovi Opštinskog veća će na narednoj sednici doneti Zaključak o odobravanju sredstava za  sufinansiranje izgradnje konaka manastira Vavedenje Presvete Bogorodice u Sremskim Karlovcima. Reč je o 4 miliona dinara koja su bila opredeljena za drugi javni konkurs namenjen za sufinansiranje crkava i verskih zajednica.

U obrazloženju Zaključka piše da se na drugi konkurs, koji je raspisan 18. maja ove godine, niko nije prijavio te su predviđena sredstva iz opštinskog budžeta, u visini od 4 miliona dinara,ostala neraspoređena.

Kako se navodi,  Eparhija sremska, obratila se 22. juna 2022. godine,Opštinskom veću opštine Inđija i predsedniku opštine Inđija, molbom za sufinansiranje izgradnje konaka manastira Vavedenja Presvete Bogorodice u Sremskim Кarlovcima. Uz molbu za sufinansiranje izgradnje konaka manastira Vavedenja Presvete Bogorodice u Sremskim Кarlovcima, Eparhija sremska je priložila ponudu firme: „Radosavljev gradnja“ od 21. februara. 2022. godine, kao i Ugovor o izgradnji konaka u okviru kompleksa manastira Vavedenja Presvete Bogorodice u Sremskim Кarlovcima.

Nakon što većnici na sednici, koja je zakazana za ponedeljak 11. jul, usvoje predlog Zaključka, predsednik opštine Inđija će zaključiti ugovor  sa Eparhijom sremskom.  

POGLEDAJ JOŠ:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/eparhija-sremska-kupila-veterinarsku-stanicu-u-indjiji/

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Ljubinković (DS): U Inđiji ne postoji sloboda mišljenja

Poverenik opštinskog odbora Demokratske stranke u Inđiji, Darko Ljubinković kaže za IN Medija da je odbijanje nadležnih iz Kulturnog centra da se ustupi termin za tribinu inicijative ProGlas jasan pokazatelj da sloboda mišljenja u Inđiji ne postoji.

GrađanIN: Obrazloženje direktorice KC-a vređa inteligenciju građana

Nakon što su predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ prvo dobili ponuđene termine za tribinu „ProGlas“ a nakon toga ih je direktorica te ustanove Ružica Jovanović šturo obavestila da termina ipak nema jer su u toku radovi, reagovao je pokret GrađanIN.

Ružica Jovanović: Vukas nije apdejtovan, sala za „Proglas“ ne može farbamo luk bine

Ružica Jovanović je u obrazloženju odbijanja iznajmljivanja sale Kulturnog centra za tribinu inicijative „Proglas“ navela da programski dokumentarista Vladimir Vukas nije ažuriran sa podacima. Jovanovićeva u daljem tekstu obrazlaganja navodi osim zakasnelog apdejta dokumentariste, razlog nemogućnosti održavanja tribine „farbanje luka bine“.