• Inđija: Aktuelna vlast tvrdi da je uradila neuporedivo više za sedam godina nego prethodna za 16

  Lokalna vlast u Inđiji tvrdi da je neuporedivo više urađeno od kada je 1. juna formirana nova vlast, koju čini Srpska napredna stranka, nego što je to uradila prethodna vlast (Demokratska stranka) za 16 godina. Naime, na zvaničnoj FB stranici opštine Inđija administrator je postavio članak novosadskog lista “Dnevnik” u kome je objavljen tekst o […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Aktuelna vlast tvrdi da je uradila neuporedivo više za sedam godina nego prethodna za 16

  Lokalna vlast u Inđiji tvrdi da je neuporedivo više urađeno od kada je 1. juna formirana nova vlast, koju čini Srpska napredna stranka, nego što je to uradila prethodna vlast (Demokratska stranka) za 16 godina.

  Naime, na zvaničnoj FB stranici opštine Inđija administrator je postavio članak novosadskog lista “Dnevnik” u kome je objavljen tekst o presudi od 700 miliona dinara koju opština Inđija mora da isplati Rajfajzen banci.

  U najavi posta, administrator zvanične stranice lokalne samouprave je naveo da “Repovi bivše vlasti na čijem čelu je bio Goran Ješić i dalje guše našu opštinu”.  Na konstataciju pojedinih građana opštine Inđija da ne bivša vlast “bar nešto uradila a sadašnja ništa”, administrator u ime lokalne samouprave odgovora.

  Poštovani, uradili su tako da ćemo svi zajedno plaćati njihove avanture još dugo godina. Nakon mandata ljudi koji trenutno vode Opštinu Inđija, neće ostati nijedan dinar duga. A o tome šta je urađeno, odgovorno tvrdimo neuporedivo više za skoro 7 godina nego njihovih 16 godina. Samo je pitanje da li se želi to videti ili ne.– naveo je administrator FB stranice opštine Inđija.

  Građani su se zapitali “da li postoje materijalne odgovornosti za one koji povlače lošee poteze dok su na vlasti. Ukoliko nema čemu taakvi tekstvovi. “ Na takvu konstataciju građana, administrator je odgovorio da su predstavnici lokalne vlasti u Inđiji nadležnim institucijama predali svu neophodnu dokumentaciju.

  Svu dokumentaciju smo predali nadležnima i na njima je da utvrde odgovornost. I ne samo za halu. A ovakve i slične tekstove treba stalno objavljivati kako ne bi zaboravili ko je zadužio našu opštinu na toliko brutalan način. I pri tome nije završio halu. I to je važno znati kada se bude odlučivalo kome ćemo u narednom periodu dati poverenje da vodi opštinu. – tvrdi administrator zvanične FB stranice opštine Inđija

  Podsetimo da je krajem prošle godine stigla presuda da Rajfajzen banci opština Inđija mora da plati 700 miliona dinara za presudu iz 2010. godine.

  Međutim, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta rekao da je razgovarano sa predstanicima banke kako bi se isplata duga odložila i time sprečila blokada računa lokalne samouprave. 

  Znate kako sam se izborio da još uvek ne platimo ništa? Tako što sam molio, preklinjao tačnije direktor Inđija puta (Marko Gašić) i ja. Molili i preklinjali. A sad zamislite šta znači moliti i preklinjati nekoga koga baš briga, koji se zove Rajfajzen banka. I znate koliko oni imaju emocija prema našem preklinjanju, šta ih briga. Neće oni blokirati račun Inđija puta već osnivača, Opštinu Inđija. Biće blokirano sve.– kazao je tada Gak. 

  M.B. (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gak-molili-smo-i-preklinjali-rajfajzen-banku-da-ne-platimo-odmah-700-miliona-dinara/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]