• Inđija dobija hotel u pešačkoj zoni koja je izgubila smisao

  U drugom delu šetališta (Ulica Vojvode Stepe) je u toku izgradnja višeporodične stambeno – poslovne zgrade. S tim što je poslovni deo objekta namenjen za hotel sa restoranom. Reč je o delu grada koji pripada prostorno kulturno-istorijskoj celini centra Inđije. Ovaj deo Inđije je u poslednje vreme postao atraktivan građevinskim firmama i prilikom dobijanja građevinske […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija dobija hotel u pešačkoj zoni koja je izgubila smisao

  U drugom delu šetališta (Ulica Vojvode Stepe) je u toku izgradnja višeporodične stambeno – poslovne zgrade. S tim što je poslovni deo objekta namenjen za hotel sa restoranom. Reč je o delu grada koji pripada prostorno kulturno-istorijskoj celini centra Inđije. Ovaj deo Inđije je u poslednje vreme postao atraktivan građevinskim firmama i prilikom dobijanja građevinske i lokacijske dozvole se primenjuje Plan detaljne regulacije iz 2009. godine. Problem je što u Planu, u Ulici Vojvode Stepe, nije jasno definisano na koji način će budući stanari, vlasnici vozila, dolaziti do svojih parking mesta a da nije šetalište.

  Novi hotel u Inđiji će imati 400 metara kvadratnih i prema projektu, ceo stambeno – poslovni kompleks će imati šest spratova kao i manja zgrada od tri sprata koja će biti u Beogradskoj ulici. Obe zgrade će imati i prizemlje.

  Prema aktuelnom Planu detaljne regulacije, prilaz hotelu za automobile bi morao biti iz Beogradske ulice gde su takođe aktuelni radovi. istog investitora.  U pomenutoj ulici je planirana trospratna zgrada plus prizemlje, površine 2000 kvadratnih metara dok će zgrada u Vojvode Stepe, sa šest spratova imati 5.627,67 m2.

  Kao što smo naveli, ono što može biti problem u Ulici Vojvode Stepe je broj vozila te postoji opravdana bojazan da će izgradnjom novih stambenih objekata pa i hotela, pešačka zona izgubiti smisao.

  Podsetimo da u drugom delu Ulice Vojvode Stepe se već uveliko gradi stambeni objekat takozvana “pametnu zgradu” sa četiri sprata, ukupne površine 3744,73 m². i sa 32 parking mesta. Lokacija gradilišta na kojoj se gradi “pametna zgrada” nalazi se odmah uz objekat JKP Komunalac, na samom početku šetališta, u neposrednoj blizini trga kod Glavne pošte.

  Ulica Vojvode Stepe

  Ono što je sporno kod lokacije je činjenica da  prema aktuelnom Planu detaljne regulacije, na parceli gde je “pametna zgrade”, nije jasno definisano na koji način će budući stanari, vlasnici vozila, dolaziti do svojih parking mesta. Jedini način da dođu je prolazak kroz šetalište što će samo povećati broj vozila koja svakodnevno ometaju pešake, uglavnom roditelje sa decom.

  Šetalište u Inđiji već ima problem sa brojem vozila koja svakodnevno prolaze ugrožavajući pešake, iako postoji Odluka o regulaciji saobraćaja s kraja 2017. godine, gde je precizno navedeno ko, kako i kada sme u pešačku zonu.  S druge strane, Plan detaljne regulacije usvojen je još 2009. godine i jedini način da se izbegne problem sa prolaskom vozila kroz pešačku zonu je izmena Plana, da se i stanarima ‘pametne zgrade’ omogući prilaz iz pravca Beogradske ulice. Takođe, rešenje je i poštovanje Odluke o regulaciji saobraćaja zbog bezbednosti pešaka.

  Kako IN Medija nezvanično saznaje, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je obavešten o navedenim problemima međutim, o izmeni Plana detaljne regulacije još uvek nema zvaničnih informacija.

  I dok se čeka koje će korake preduzeti lokalna samouprava, šetalište je već postalo opasno za pešake.

  M.Blečić (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/voice-po-zivot-opasno-setaliste-u-indjiji-pretvoreno-u-gradiliste-stambenih-objekata/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika