• Inđija formira  carinsku zonu sa firmom iz Zemuna

  Na dnevnom redu lokalnog parlamenta, čija je sednica zakazana za 23. maj, odbornici ća, između ostalog,  razmatrati  i doneti Odluku o ulaska u javno – privatno partnerstvo carinske ispostave u Inđiji. Priča o carinskoj zoni u Inđiji datira još od 31. marta 2017. godine kada je prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak obilazio severoistočnu radnu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija formira  carinsku zonu sa firmom iz Zemuna

  Na dnevnom redu lokalnog parlamenta, čija je sednica zakazana za 23. maj, odbornici ća, između ostalog,  razmatrati  i doneti Odluku o ulaska u javno – privatno partnerstvo carinske ispostave u Inđiji.

  Priča o carinskoj zoni u Inđiji datira još od 31. marta 2017. godine kada je prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak obilazio severoistočnu radnu zonu kada su završeni radovi na saobraajnici i tom prilikom naglasio  da se izgradnjom saobraćajnice povećala atraktivnost industrijske zone kao i da će se na toj lokaciji, pored novih proizvodnih pogona, izgraditi i carinska zona.

   – Danas možemo reći da je ova industrijska zona komunalno opremljena i siguran sam da će se investitori od sada mnogo brže opredeljivati da ulažu u našu opštinu. Puštanjem saobraćajnice, povoljnim geografskim položajem i izgradnjom carine, Inđija postaje najbolja i najatraktivnija destinacija za investiranje u Srbiji. – kazao je tada Vladimir Gak.

  U ovu priču, opština Inđija ulazi nakon što je Vlada Republike Srbije donela Odluku o dopuni Odluke o sedištu Uprave carina, osnivanju, početku i prestanku rada carinarnica, carinskih ispostava, odseka i referata iz 2018. godine  kojom je opštini Inđija dodeljen carinski referat.

  Obrazloženje predloga Odluke

   Realizacija projekta usledila je nakon što je kompanija iz Zemuna inicirala  ulazak u javno – privatno partnerstvo sa Inđijom.

  Inicijativa za pristupanje razvoju projekta javno – privatnog partnerstva podnete je od strane FREE ZONE DOO Beograd – Zemun. Ova kompanija je osnovana 17. septembra 2020. godine sa početnim kapitalom od pola miliona dinara. Osnivač kompanije je Maja Macura,  na istoj adresi u Zemunu je smeštena knjižara Krug u vlasništvu Dubravka Macure koji je pre toga imao menjačnicu ali je ona izbrisana iz registra APR-a.

  Lokalni parlament

  Pre sednice lokalnog parlamenta, obrazovan je stručni tim kojeg čine . Dragan Ibročić, predsedavajući  inače načelnik Odeljenja za privredu i investicije Opštine Inđija i pet članova i to : Slavica Đukanović Marjanović,  načelnica Odeljenja za pravne i skupštinske poslove Opštine Inđija zatim Aleksandar Banić, načelnik opštinske Uprave Opštine Inđija,Tijana Došen, načelnica Odeljenja za urbanizam i komunalno – stambene poslove i zaštitu životne sredine i Vera Кaplar kao član.

  Takođe, deo ovog tima je i Marko Špiler, konsultant za projekate javno privatnog partnerstva.

  Naslovna: opština Inđija

  M. Blečić (IN Medija)

  Pogledaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/nacelnik-aleksandar-banic-dobija-jos-jednu-funkciju/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija