Inđija formira  carinsku zonu sa firmom iz Zemuna

Na dnevnom redu lokalnog parlamenta, čija je sednica zakazana za 23. maj, odbornici ća, između ostalog,  razmatrati  i doneti Odluku o ulaska u javno – privatno partnerstvo carinske ispostave u Inđiji. Priča o carinskoj zoni u Inđiji datira još od 31. marta 2017. godine kada je prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak obilazio severoistočnu radnu […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Inđija formira  carinsku zonu sa firmom iz Zemuna

Na dnevnom redu lokalnog parlamenta, čija je sednica zakazana za 23. maj, odbornici ća, između ostalog,  razmatrati  i doneti Odluku o ulaska u javno – privatno partnerstvo carinske ispostave u Inđiji.

Priča o carinskoj zoni u Inđiji datira još od 31. marta 2017. godine kada je prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak obilazio severoistočnu radnu zonu kada su završeni radovi na saobraajnici i tom prilikom naglasio  da se izgradnjom saobraćajnice povećala atraktivnost industrijske zone kao i da će se na toj lokaciji, pored novih proizvodnih pogona, izgraditi i carinska zona.

 – Danas možemo reći da je ova industrijska zona komunalno opremljena i siguran sam da će se investitori od sada mnogo brže opredeljivati da ulažu u našu opštinu. Puštanjem saobraćajnice, povoljnim geografskim položajem i izgradnjom carine, Inđija postaje najbolja i najatraktivnija destinacija za investiranje u Srbiji. – kazao je tada Vladimir Gak.

U ovu priču, opština Inđija ulazi nakon što je Vlada Republike Srbije donela Odluku o dopuni Odluke o sedištu Uprave carina, osnivanju, početku i prestanku rada carinarnica, carinskih ispostava, odseka i referata iz 2018. godine  kojom je opštini Inđija dodeljen carinski referat.

Obrazloženje predloga Odluke

 Realizacija projekta usledila je nakon što je kompanija iz Zemuna inicirala  ulazak u javno – privatno partnerstvo sa Inđijom.

Inicijativa za pristupanje razvoju projekta javno – privatnog partnerstva podnete je od strane FREE ZONE DOO Beograd – Zemun. Ova kompanija je osnovana 17. septembra 2020. godine sa početnim kapitalom od pola miliona dinara. Osnivač kompanije je Maja Macura,  na istoj adresi u Zemunu je smeštena knjižara Krug u vlasništvu Dubravka Macure koji je pre toga imao menjačnicu ali je ona izbrisana iz registra APR-a.

Lokalni parlament

Pre sednice lokalnog parlamenta, obrazovan je stručni tim kojeg čine . Dragan Ibročić, predsedavajući  inače načelnik Odeljenja za privredu i investicije Opštine Inđija i pet članova i to : Slavica Đukanović Marjanović,  načelnica Odeljenja za pravne i skupštinske poslove Opštine Inđija zatim Aleksandar Banić, načelnik opštinske Uprave Opštine Inđija,Tijana Došen, načelnica Odeljenja za urbanizam i komunalno – stambene poslove i zaštitu životne sredine i Vera Кaplar kao član.

Takođe, deo ovog tima je i Marko Špiler, konsultant za projekate javno privatnog partnerstva.

Naslovna: opština Inđija

M. Blečić (IN Medija)

Pogledaj još:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/nacelnik-aleksandar-banic-dobija-jos-jednu-funkciju/

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Politika

Gak: Nikad nisam rekao biće nova škola nego biće rešeno pitanje škole u Jarkovcima

Nove prostorije škole u Jarkovcima biće stavljene u upotrebu u poslednjoj nedelji pred izbore. Predstojeća adaptacija predstavlja rešenje samo jednog dela problemai a u Jarkovcima je planirana izgradnja još jednog objekta za koji se sa sigurnošću ne može znati da li će biti vrtić ili škola ali ni tačan datum ove investicije, najavio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Milica Đurđević Stamenovski posetila Banstol

Nosilac liste „Nacionalno okupljanje“ Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Hram Blage Marije u naselju Banstol kod Inđije i rekla da će koalicija Zavetnika i Dveri voditi računa o krajiškim Srbima i uslovima u kojima žive.

Rasprava o rebalansu budžeta prerasla u dnevnik uvreda

Zaljubljeni ste u Gornana Ješića, punački ste, ne umete da čitate, mrzite SNS, vi (SNS) ste najgora vlast koja je zadesila Inđiju kroz istoriju, trošite novac po kafanama i pravdate se da je to zbog investitora – samo je deo narativa na relaciji Gak – Jovanović na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta.