• „Inđija info“ između redova

  Opštinsko štampano javno glasilo ili bilten “ Inđija Info“ u poslednjih 5 godina izašao tri puta, od toga je na naslovnoj stranu, u dva izdanja, zauzeo predsednik Srbije. Oba puta inicirana su posetom predsednika opštini Inđija na otvaranjima ili obilascima najavljenih radova ili radova koja su u toku ali zato svaki put neposredno pred izbore. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Opštinsko štampano javno glasilo ili bilten “ Inđija Info“ u poslednjih 5 godina izašao tri puta, od toga je na naslovnoj stranu, u dva izdanja, zauzeo predsednik Srbije.

  Oba puta inicirana su posetom predsednika opštini Inđija na otvaranjima ili obilascima najavljenih radova ili radova koja su u toku ali zato svaki put neposredno pred izbore.

  U trećem broju predsednik Vučić se u slici i reči nalazi na ukupno tri strane A4 formata dok je predsednica vlade Ana Brnabić dobila skromnu jednu stranicu. Tekstovi su formirani tako da se stiče utisak da je predsednik bio skoro, što je daleko od istine a isti zaključak se može izvesti i za premijerku.

  Oni manje obavešteni ne mogu saznati kad se koja fabrika otvorila, da li se otvorila i kada je tačno državni vrh posetio Inđiju.

  Ono što više upada u oči jesu nepotpisani propagandni tekstovi kao i to da bilten izlazi bez impresuma.

  Osim nepoznatih vremena, mesta i autora, poslednji bilten ne sadrži jednu od najbitinijih informacija od javnog značaja a to je pandemija COVID19, broj zaraženih, tok vakcinacije, opremljenost ambulanti, strategiju Kriznog štaba ili izveštaji istog.

  Zdravlje žitelja Inđije nije zauzelo primat u „opštinskom glasilu“ te se autori i urednici redova biltana nisu udostojili da javnost informišu o epidemiološkoj situaciji u Inđiji, eventualnim podsticajima najugroženijim privrednicima, terminima i načinima rada institucija, brojem vakcinisanih, obolelih, stanjem u školama.

  Bilten ne sadrži ni informacije o radnom vremenu i dežurstvima službi vezano za predstojeće praznike, smernice vezano za pandemiju, red vožnje mesnog i međumesnog saobraćaja, naplate parkinga za vreme praznika i drugo.

  Ni jedna informacija od značaja za građane, isključivo politička predizborna kampanja za predstojeće izbore Saveta mesnih zajednica.

  Neverovatna informacija koja se nalazi u sklopu ovog izdanja je ta da je za izgradnju 1150 kvadrata novog vrtića u Inđiji izdvojeno 108 miliona evra.

  Tekst ne poseduje informaciju da li jeste ili će biti zaposleno još vaspitača u odnosu na normative, da li će biti zaposleno još servirki, kuvarica i higijeničarki.

  I bez tih informacija ostaje nejasno odakle Inđiji 108 miliona evra iz sopstvenog budžeta kada je projektovan bužet za 2021. godinu prevashodno bio 3,5 milijardi dinara a potom samo mesec dana kasnije predsednik Gak je izjavio da je budžet 5,2 milijarde.

  mde

  Direktorica PU „Boško Buha“ ja za IN Mediju kazala da je cifra od 108 miliona evra investiranih u pomenuti objekat verovatno štamparska greška

  „Taman posla da je uloženo 108 miliona evra, ta informacija nije tačna. Mi nismo učestvovali u projektu u smislu finansija ali ta cifra nije tačna“ kazala je Jelena Kresoja direktorica PU „Boško Buha“

  Ovaj bilten deljen je stanovnicima Inđije kao „glasilo opštine Inđija“ i primerci su došli do ruku građana koji su uskraćeni za pravovremene, istinite i objektivne informacije o radu lokalne samouprave.

  Poluinformacije ispisane rukom nepoznatih autora tekstova, na ovaj način građanima serviraju dimenziju stvarnosti koja nije objektivna.

  AUTOR : Verica Marinčić

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI