• Inđija: Ne bacajte hranu i odeću, ponovo se pojavile „kuke dobrote“

  U više mesta u Srbiji i regionu, pre oko osam godina, počela su da se pojavljuju takozvane „kuke dobrote“, na kojima građani mogu da ostave višak stvari, za sugrađane kojima je to potrebno. Među gradovima i opštinama bila je i Inđija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Ne bacajte hranu i odeću, ponovo se pojavile „kuke dobrote“

  Reč je o humanitarnoj akciji koja  se za veoma kratak period proširila po celoj Srbiji, a njen cilj je pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

  Davne 2016. godine, Kancelarija za mlade opštine Inđija se priključila akciji „Kuke dobrote“.

  U Inđiji su „kuke dobrote“ tada postavljene na dva mesta, drugi ulaz u pijacu (pored oglasnih tabli) i i na ogradi kod pijačnog parkinga.

  Osam godina nakon toga, članovi pokreta Građanin su odlučili da ovu humanitarnu ideju ponovo aktiviraju i postave „kuke dobrote“ na isto mesto, na ogradu u gradskoj pijaci.

  Vreme je darivanje, i većina nas je poklonila neki znak pažnje sebi dragim ljudima. To i treba da činimo.No, ne smemo da zaboravimo da postoji stotine naših sugrađana, koji su ili bez krova nad glavom ili jedva da imaju za obrok.Iz toga razloga rešili smo da na ulazu u inđijsku pijacu postavimo „kuke dobrote“ – navodi se u saopštenju pokreta  Građannin.

   

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Letovanje za decu iz socijalno ugroženih porodica

  Grupa od pedesetoro dece iz socijalno ugroženih porodica iz inđijske opštine 25. jula putuje na more u Baošiće, u odmaralište Crvenog krsta Srbije, saopšteno je iz lokalne […]

  Poklon laptopovi za školsku 2022/23 godinu

  Sa godinu dana zakašnjenja, danas su uručeni laptopovi vukovcima, sportistima i učenicima koji su postigli rezultate na republičkim takmičenjima za školsku 2022/23 godinu. […]