• Inđija: Obećanje dato pre osam meseci ponovo aktuelna tema

  „Iako je neko mislio da smo zaboravlili, evo vidite da nismo zaboravili“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Obećanje dato pre osam meseci ponovo aktuelna tema
  Protest, jul 2023. FOTO: IN Medija

  Obećanje na koje su stanovnici drugog dela ulice Kralja Petra Prvog u Inđiji čekali da se obistini od jula prošle godine, ovih dana je još jednom glavna tema predstavnika lokalne vlasti.

  Iz lokalne samouprave saopšteno je da je završeno idejno rešenje za pasarelu u Ulici kralja Petra I Karađorđevića.

  Kako je saopšteno iz lokalne samouprave na sastanku u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, ministar Goran Vesić je upoznao predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka o dinamici projektnih aktivnosti za izgradnju pasarele.

  Iako je neko mislio da smo zaboravlili, evo vidite da nismo zaboravili. I ti građani su protestvovali zato što ne mogu da pređu nadvožnjak. Eto, sada smo došli u situaciju da smo radili na tome i dobili smo idejno rešenje za izdavanje lokacijskih uslova i očekujemo da ćemo imati urađenu pasarelu u Ulici Kralja Petra prema Staroj Pazovi. Onako kako smo građanima i obećali. Dakle, bez obzira što nema više protesta, pritiska medija i slično, mi apslotuno smo na tome radili. – kazao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i dodao da očekuje da će neophodnu dokumentaciji imati vrlo brzo, u roku od mesec dana.

  Nakon toga prelazimo na radove. – tvrdi on.

  Podsetimo, brza pruga donela je sa sobom brojne probleme koje je mogla sprečiti lokalna vlast da je reagovala na vreme.

  Jedan od najvećih propusta je nedostatak adekvatnih prelaza preko pruge za stanovnike dela ulice Kralja Petra, što je rezultiralo njihovim odsecanjem od ostatka grada.

  Jedini način da više stotina inđinčana dođe do centra, posla ili škole je prelazak preko nadvožnjaka koji je namenjen isključivo za motorna vozila čime se svakodneno izlažu riziku. Pored stanovnika pomenute ulice,nebezbedan prelazak i realna opasnost svakodnevno očekuje i više hiljada radnika jer se u blizini nalazi i industrijska zona.

  S obzirom da predstavnici lokalne vlasti nisu ispunili svoje obećanje dato 2021. godine da će se pronaći rešenje problema, u julu prošle godine su se obratili resornom ministru Goranu Vesiću koji im je na desetominutnom sastanku predložio rešenje i dao još jedno obećanje da će problem biti rešen.

  Vesić je tada naveo da „radovi kreću odmah“:

  Međutim, istog dana pomoćnik ministra Vesića sa „strukom“ iz resornog ministarstva izašli su na lice mesta gde je konstatovano da se ipak ne može krenuti sa radovima odmah.

  Stanovcima tog dela Inđije je tada rečeno da će radovi biti adekvatno urađeni i završeni za godinu do godinu i po dana.

   

  PROČITAJTE JOŠ:

  Ima li osim obećanja i rešenje za drugi deo Kralja Petra ulice?

   

   

   

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo