• Inđija pristupila projektu “Podsticajno roditeljstvo”

  U organizaciji UNICEF-a, a uz podršku Ministarstva za brigu o porodici i demografiju koje koordinira Upravnim odborom Projekta „Podsticajno roditeljstvo“ i Stalne konferencije gradova i opština a uz prisustvo sto četrdeset predstavnika jedinica lokalne samouprave, stručnjaka iz domova zdravlja, predškolskih ustanova i socijalne zaštite održan je sastanak na temu programskog planiranja za primenu programa Razigrano […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija pristupila projektu “Podsticajno roditeljstvo”

  U organizaciji UNICEF-a, a uz podršku Ministarstva za brigu o porodici i demografiju koje koordinira Upravnim odborom Projekta „Podsticajno roditeljstvo“ i Stalne konferencije gradova i opština a uz prisustvo sto četrdeset predstavnika jedinica lokalne samouprave, stručnjaka iz domova zdravlja, predškolskih ustanova i socijalne zaštite održan je sastanak na temu programskog planiranja za primenu programa Razigrano roditeljstvo, čime je označen početak rada na unapređivanju usluga u ovim sektorima i gradovima.

  Kako je saopšteno iz lokalne samouprave,  ovom sastanku prethodilo je potpisivanje memoranduma koji je u ime opštine Inđija potpisao Živan Živanović, pomoćnik predsednika opštine Inđija.

  Pored, Živanovića sastanku su prisustvovale Željka Godić Avramović, direktorica Centra za socijalni rad “Dunav”, Jelena Kresoja, direktorica Predškolske ustanove „Boško Buha“ i  Ivana Babin, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti opštine Inđija.

   Praktičari će u okviru programa biti obučavani za primenu veština zasnovanih na najaktuelnijim naučnim dokazima o razvoju dece u ranom uzrasti, počevši od rođenja i u prvih 1000 dana života.

  U naredne dve godine ove inovirane prakse primenjivaće se u radu sa roditeljima male dece. A kao rezulat ovog rada, na osnovu pratećeg implementacionog istraživanja, dobiće se relevantni podaci o efikasnosti programa i preporuke za širenje na nacionalnom nivou.

  Naslovna: Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija