Inđinčan vozio sa 2,40 promila alkohola

Categories VESTIPosted on

Pripadnici saobraćajne policije u Sremskoj Mitrovici su za vreme vikenda sankcionisali 39 vozača zbog upravlјanja vozilima pod dejstvom alkohola, od kojih je 11 zadržano pošto su vozili sa više od 1,2 promila alkohola u organizmu.

Protiv trojice vozača putničkih automobila sa područja Stare Pazove, Inđije i Iriga, zbog prekršaja nasilničke vožnje – upravlјanja vozilima sa više od dva promila alkohola u organizmu, podnete su prekršajne prijave nadležnim prekršajnim sudovima.

Tridesetogodišnji vozač sa područja Stare Pazove koji je upravlјao “fijatom” sa 2,46 promila alkohola u organizmu i bez vozačke dozvole, nakon saslušanja u Prekršajnom sudu, kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 220.000 dinara.

Četrdesetosmogodišnjaku sa područja Iriga, zbog upravlјanja automobilom marke “fijat” sa 2,22 promila alkohola u organizmu, prekršajni sudija odredio je novčanu kaznu u iznosu od 140.000 dinara, devet meseci zabrane upravlјanja putničkim motornim vozilom i 15 kaznenih poena.

Tridesettrogodišnjak iz Inđije upravlјao je “citroenom” sa 2,40 promila alkohola u organizmu i biće priveden prekršajnom sudiji.

“Apelujemo na sve vozače da ne konzumiraju alkohol ukoliko voze i da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, čime čuvaju svoju i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju”, poručuju u MUP.

IZVOR: 021.rs

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *