• iPhone je ponovo broj jedan

  Epl je ponovo broj jedan kada je u pitanju broj isporučenih telefona, prenosi portal nova.rs. Kompanija je u četvrtom kvartalu prošle godine isporučila najviše telefona od svih drugih proizvođača, dok je Samsung zauzeo drugo mesto. Epl i Samsung zajedno su zauzeli 42 odsto isporuke svih telefona u četvrtom kvartalu 2021., dok je ostatak tržišta podeljen […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  iPhone je ponovo broj jedan

  Epl je ponovo broj jedan kada je u pitanju broj isporučenih telefona, prenosi portal nova.rs.

  Kompanija je u četvrtom kvartalu prošle godine isporučila najviše telefona od svih drugih proizvođača, dok je Samsung zauzeo drugo mesto.

  Epl i Samsung zajedno su zauzeli 42 odsto isporuke svih telefona u četvrtom kvartalu 2021., dok je ostatak tržišta podeljen sa ostalim proizvođačima kao što su Xiaomi i Oppo.

  – Epl se vratio na vrh tržišta pametih telefona zbog izuzetnih performansi iPhone 13. A isporuke u Kini su bez presedana – rekao je analitičar Sanijam Čaureza, u izveštaju kompanije Canalys.

  Eplov lanac isporuke se polako oporavlja od posledica pandemije, a u četvrtom kvartalu kompanija nije uspela da proizvede dovoljno uređaja da bi zadovoljila potražnju. Ključni razlog stagnacije proizvodnje je nestašica ključnih komponenti.

  – Prekidi u lancu snabdevanja su najviše pogodili manje proizvođače. Veliki proizvođači se već prilagodili nestašici komponenti i uskladili specifikacije uređaja kao odgovor na dostupnost materijala – rekla je Nikol Peng, potpresednica za mobilnost kompanije Canalys.

  Stefan Simonović/ nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije TEHNOLOGIJA