Iz saobraćaja isključena 1368 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola i narkotika

Categories NOVO, SrbijaPosted on

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja je sprovedena od 6. do 12. decembra ove godine, iz saobraćaja je isklјučila 1.368 vozača koji su upravlјali vozilima pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, dok je zbog različitih prekršaja sankcionisano ukupno 10.688 vozača.

Kako se navodi u saopštenju, u akciji usmerenoj na otkrivanje prekršaja upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci sankcionisano je 1.307 vozača koji su zatečeni da upravlјaju vozilima pod dejstvom alkohola, od čega je 256 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama policije, jer su imali više od 1,2 promila alkohola u organizmu.

MUP navodi da je zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci iz saobraćaja isklјučen 61 vozač koji je, kako je utvrđeno droga testom, bio pozitivan na različite vrste droge.

Najviše vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci isklјučeno je iz saobraćaja u Sremskoj Mitrovici, ukupno 10, dok je u Beogradu isklјučeno sedam, a u Novom Pazaru i Čačku po šest vozača.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola najviše vozača isklјučeno je iz saobraćaja na teritoriji Beograda 161, dok je zbog istog prekršaja u Subotici iz saobraćaja isklјučeno 106, a u Novom Sadu 94 vozača.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *