• Izgradnja novog Centralnog stovarišta za brzu prugu u Rumi

  Infrastruktura železnice Srbije“ gradiće u Rumi novo Centralno stovarište za brzu prugu i severne deonice, investicija skoro 15 miliona dinara, saopštila je infrastruktura železnice Srbije. „Infrastruktura železnice Srbije“ u železničkoj stanici Ruma izgradiće novo i savremeno Centralno stovarište, površine 600 kvadratnih metara, koje će prvenstveno biti namenjeno za potrebe pruge za velike brzine Beograd – […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izgradnja novog Centralnog stovarišta za brzu prugu u Rumi

  Infrastruktura železnice Srbije“ gradiće u Rumi novo Centralno stovarište za brzu prugu i severne deonice, investicija skoro 15 miliona dinara, saopštila je infrastruktura železnice Srbije.

  „Infrastruktura železnice Srbije“ u železničkoj stanici Ruma izgradiće novo i savremeno Centralno stovarište, površine 600 kvadratnih metara, koje će prvenstveno biti namenjeno za potrebe pruge za velike brzine Beograd – Subotica, ali i kompletnog severnog pravca srpskih železnica.

  Novo Centralno stovarište u Rumi biće prvi objekat ovakve vrste koji srpske železnice grade nakon duže od dve decenije.

  Imajući u vidu da je brza pruga Beograd – Subotica jedan od najvećih i najznačajnijih investicionih i infrastrukturnih objekata u ovom delu Evrope, „Infrastruktura železnice Srbije“ u novom Centralnom stovarištu primeniće sve najmodernije standarde za gradnju objekata ovakve vrste. – kaže se u saopštenju.

  Novi objekat biće prostorno izuzetno dobro pozicioniran, u železničkoj stanici Ruma, u neposrednoj blizini izlaza sa auto puta E – 70.

  U objektu će biti postavljeni senzorski sistemi, video nadzor, kao i prateća oprema iz oblasti bezbednosti i zaštite na radu železničara koji će raditi u Centralnom stovarištu.

  Po prvi put u novom stovarištu „Infrastruktura železnice Srbije“ instaliraće i primeniti softver za upravljanje i kontrolu stanja zaliha (Asset Management Tool System).

  „Infrastruktura železnice Srbije“ izgradnjom novog Centralnog stovarištva stvoriće uslove za mnogo efikasnije i racionalnije korišćenje rezervnih delova i opreme, kvalitetnije upravljanje i kontrolu zalihama, zatim brže i bolje održavanje železničke infrastrukture, kao i čuvanje i zaštitu imovine na znatno višem nivou, što će sve skupa doneti povećanje prihoda i smanjenje troškova poslovanja ove železničke kompanije.

  Pokretač i nosilac ovog posla je Sektor za nabavke i centralna stovarišta „Infrastrukture železnice Srbije“, koji ovakvom strateškom odlukom i planskim aktivnostima daje doprinos uspešnoj izgradnji pruge za velike brzine, jednom od najvećih i najznačajnijih infrastrukturnih projekata, kao i celokupnom procesu modernizacije pruga u državi, ali i efikasnijem i uspešnijem poslovanju ove železničke kompanije.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina