• Izletišta na Fruškoj gori spremna za prvomajske praznika

  Nacionalni park „Fruška gora“ objavio je da spremno očekuje posetioce koji će posetiti izletišta tokom prvomajskih praznika. Kako navode iz tog preduzeća, uređena su sva izletišta duž Grebenskog puta i na ostalim delovima Fruške gore, od kojih su najposećenija: Iriški Venac, Stražilovo, Brankovac, Zmajevac, Letenka, Lipovača, Testera, Andrevlje, Široke ledine i drugi izletnički lokaliteti. Takođe […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izletišta na Fruškoj gori spremna za prvomajske praznika

  Nacionalni park „Fruška gora“ objavio je da spremno očekuje posetioce koji će posetiti izletišta tokom prvomajskih praznika.

  Kako navode iz tog preduzeća, uređena su sva izletišta duž Grebenskog puta i na ostalim delovima Fruške gore, od kojih su najposećenija: Iriški Venac, Stražilovo, Brankovac, Zmajevac, Letenka, Lipovača, Testera, Andrevlje, Široke ledine i drugi izletnički lokaliteti.

  Takođe je urađen i tretman suzbijanja krpelja u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine.

  Napominjemo da će se vršiti naplata naknade za korišćenje zaštićenog područja u iznosu od 300 dinara po vozilu, za ulazak, parking i ložište za vatru. Prilikom naplate ulaska u zaštićeno područje uniformisani i vidno označeni zaposleni iz JP ‘Nacionalni park Fruška gora’ deliće kese za odlaganje smeća, pružati sve potrebne informacije, odgovarati na sva pitanja posetilaca i davati uputstva o pravilima ponašanja u zaštićenom području. –  navode.

  Iz preduzeća apeluju na posetioce da budu odgovorni prema sebi i da se pridržavaju pravila ponašanja u prirodi, kao i da kese sa smećem odlože u kontejnere, ponesu sa sobom ili da ih ostave pored asfaltnog puta, radi lakšeg odnošenja smeća na deponije.

   – Loženje vatre je dozvoljeno, ali samo na mestima koja su za to označena. Veoma je važno da se vatra nakon upotrebe ložišta obavezno ugasi. U saradnji sa nadležnim policijskim upravama i stanicama, kao i svim vatrogasnim brigadama, komunalnim i inspekcijskim službama sa područja Fruške gore, biće obezbeđeni svi uslovi za bezbednost posetilaca i nesmetano odvijanje saobraćaja i nadzor poštovanja pravila ponašanja u prirodi. – dodaju oni.

   Naglašavaju da će kontrola ponašanja posetilaca biti na maksimalnom nivou, a svaka neodgovornost biće prijavljena i kažnjena.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem

  Srem: Kažnjeni zbog vožnje pod uticajem opojnih droga

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici otkrili su prilikom kontrole saobraćaja petoricu vozača koji su upravljali vozilima pod uticajem opojnih droga, od kojih dvojicu […]