• Izložba Angeline Marković u Galeriji Kuće Vojnovića

  Samostalna izložba tekstilnih instalacija “Opstanak” autorke Angeline Marković biće otvorena u Galeriji Kuće Vojnovića, sutra od 19 sati.  Primaran  motiv je flora. Bavi se emocijama koje sačinjavaju pojedinca kao dela društva. Кoncept “Opstanak“ je nastao nakon završetka studija kada je umetnica započela svoju ličnu borbu za opstanak u umetnosti. Angelina Marković završila je srednju umetničku […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izložba Angeline Marković u Galeriji Kuće Vojnovića

  Samostalna izložba tekstilnih instalacija “Opstanak” autorke Angeline Marković biće otvorena u Galeriji Kuće Vojnovića, sutra od 19 sati.

   Primaran  motiv je flora. Bavi se emocijama koje sačinjavaju pojedinca kao dela društva. Кoncept “Opstanak“ je nastao nakon završetka studija kada je umetnica započela svoju ličnu borbu za opstanak u umetnosti.

  Angelina Marković završila je srednju umetničku školu Tehno art u Beogradu. Nakon završene umetničke škole upisala je Fakultet primenjenih umetnosti na Odseku za dizajn tekstila gde je diplomirala 2012. godine. Master studije završila je 2013. godine. Radila je  kao saradnik u nastavi na Fakultetu primenjenih umetnosti. Nakon boravka na fakultetu svoj umetnički razvoj nastavlja kao predavač na umetničkim radionicama različitog uzrasta u zemlji i inostranstvu. Do sada je imala 6 samostanih izložbi, 2 mentorske izložbe i učestvovala je na više grupnih izložbi.

  Izložba će trajati do 27. aprila, a svi zainteresovani mogu je pogledati svakog radnog dana od 10 do 19 časova.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura