• Izložba „Dinamika tela i duha“ u Kući Vojnovića

  Samostalna izložba slika „Dinamika tela i duha“ autora Vladimira Jočića iz Obrenovca biće otvorena u petak, 21. januara u 19 časova u Galeriji Kuće Vojnovića U Inđiji. Vladimir Jočić rođen je u Podujevu 1979. godine. Diplomirao je na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu na slikarskom odseku u klasi prof. Koste Bunuševca 2004. godine. Na istom […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izložba „Dinamika tela i duha“ u Kući Vojnovića

  Samostalna izložba slika „Dinamika tela i duha“ autora Vladimira Jočića iz Obrenovca biće otvorena u petak, 21. januara u 19 časova u Galeriji Kuće Vojnovića U Inđiji.

  Vladimir Jočić rođen je u Podujevu 1979. godine. Diplomirao je na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu na slikarskom odseku u klasi prof. Koste Bunuševca 2004. godine. Na istom fakultetu završio je specijalističke studije u klasi prof. Vladimira Veličkovića 2007, dok 2013. godine upisuje doktorske studije kod istog mentora. Na Fakultetu savremenih umetnosti u zvanju asistenta na predmetu Crtanje i slikanje zaposlen je 2014, a od 2019. godine izabran je za docenta.
  Do sada je imao dve samostalne izložbe i učestvovao na dvanaest kolektivnih izložbi.
  Dobitnik je i dve nagrade: Prva nagrada za slikarstvo likovne kolonije „Ada“, Galerija ’73 u Beogradu 2015 i nagrada Jesenjeg likovnog salona za slikarstvo u Vrbasu 2017. godine.

  – Na mojim slikama želim da pokažem prirodu naše stvarnosti, koja se odvija u prostoru i vremenu, gde je kretanje otelotvorenje i simbioza i jednog i drugog. S obzirom na prirodu površine platna, koja je dvodimenzionalna i statična, interpretacija prostora, a posebno vremena,iziskuje vrlo zahtevan proces promišljanja u cilju dostizanja tih vrednosti u oku posmatrača – rekao je Jočić o svojim radovima.

  Izložba slika „Dinamika tela i duha“ biće otvorena do 4. februara i može se pogledati svakog radnog dana od 9 do 19 časova, a ulaz je slobodan.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura