• Izložba slika Mile Gvardiol u Kući Vojnovića

  Samostalna izložba slika Mile Gvardiol pod nazivom „Quo vadis?“ biće otvorena u petak, 26. novembra u 19 sati u galeriji Kuće Vojnovića. Radi se o 32. samosalnoj izložbi ove umetnice. Reč je o izložbi slika velikih dimenzija rađenih u tehnici akril na platnu. Prema rečima Dr. Mione Marte Marković, akademske slikarke i istoričarke umetnosti, ključni […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izložba slika Mile Gvardiol u Kući Vojnovića

  Samostalna izložba slika Mile Gvardiol pod nazivom „Quo vadis?“ biće otvorena u petak, 26. novembra u 19 sati u galeriji Kuće Vojnovića. Radi se o 32. samosalnoj izložbi ove umetnice.

  Reč je o izložbi slika velikih dimenzija rađenih u tehnici akril na platnu. Prema rečima Dr. Mione Marte Marković, akademske slikarke i istoričarke umetnosti, ključni motiv izložbe su – stepenice.

  Akril na platnu – Mila Gvardiol

  Nova serija slika, plodnog likovnog opusa Mile Gvardiol, imenovana „Quo vadis“, kao ključni motiv ima stepenice i potvrđuje fasciniranost autorke za savremeno, kako u formi tako i u izražaju. Biografski posmatrano Mila je predstavnica srednje generacije već afirmisanih beogradskih vizuelnih umetnika koja je u stalnom preispitivanju stvari i odnosa iz svoje najbliže okoline. Ona pre svega oseća a potom i prenosi, u  različitim likovnim tehnikama, impresije iz njoj bliskog života dovodeći gledaoca pred odluku. Urbani motivi Milinih dela ne samo da fasciniraju zbog svoje kompleksnosti, grandioznosti i dimenzija nego i zbog magijske moći da nas opčine i uvedu u sliku tražeći od nas ucešće. Ne možemo ostati indiferentni, naš pogled uvek nađe smer/pravac ili liniju koje će nastaviti da prati do samih ivica platna, pa i dalje… – napisala je Marković u opisu izložbe.

  Akril na platnu – Mila Gvardiol

  Mila Gvardiol je rodjena 1979. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu gde je i doktorirala na Univerzitetu umetnosti na Interdisciplinarnim studijama. Izlagala je na 31. samostalnoj i preko 250 grupnih izložbi u zemlji i regionu. Učesnica je više međunarodnih slikarskih kolonija i festivala digitalne umetnosti.

  Nekoliko puta je nagradjivana za svoj rad. RTS je 2013. producirao dokumentarnu emisiju o Milinom stavralaštvu pod nazivom Gvardiol-Mila Gvardiol. Zaposlena je kao vanredni profesor Fakulteta za digitalnu produkciju u Sremskoj Kamenici i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

  Izložba „Quo vadis“ u Kući Vojnović će biti otvorena od 26. novembra do 9. decembra 2021. godine.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Revizija u Biblioteci od sutra do 16. avgusta

  U Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“, srede 10. jula do petka 16. avgusta biće sprovedena revizija knjižnog fonda. Biblioteka neće raditi sa korisnicima u Inđiji od 10. jula do 16. […]