• Izmenjeni koeficijenti za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama

  Vlada Srbije  usvojila je izmene Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama, kojim se uvećavaju koeficijenti utvrđeni za obračun i isplatu plata zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama, kao i zaposlenima u učeničkom i studentskom standardu, piše Nova ekonomija. Uredba se odnosi na zaposlene čija je obračunata osnovna […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izmenjeni koeficijenti za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama

  Vlada Srbije  usvojila je izmene Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama, kojim se uvećavaju koeficijenti utvrđeni za obračun i isplatu plata zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama, kao i zaposlenima u učeničkom i studentskom standardu, piše Nova ekonomija.

  Uredba se odnosi na zaposlene čija je obračunata osnovna plata niža od iznosa minimalne zarade utvrđene za teritoriju Srbije.

  Kako je navedeno, uvećanje koeficijenata za obračun i isplatu plata za pojedina radna mesta predlaže se kako bi se zajedno sa efektima planiranog povećanja osnovice od 5,5 odsto za zaposlene u prosveti, u skladu sa propisima o budžetu, obezbedilo povećanje plata ovih zaposlenih iznad iznosa minimalne zarade.

  Ovim izmenama Uredbe menja se osnova za uvećanje koeficijenta za deo zaposlenih u stručnim službama Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, imajući u vidu promene u nadležnostima ove institucije.

  Izvor: Nova ekonomija

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija